Remedii naturale care te scapă de coate negre și genunchi negri

Deși să ai coate negre și genunchi negri nu este nimic îngrijorător, unii oameni doresc să le albească din motive estetice. Iată cum să faci asta, natural.
  • Publicat:
Remedii naturale care te scapă de coate negre și genunchi negri
Foto: shutterstock

Uneori, pielea de pe coate este mai închisă la culoare decât restul brațelor tale. Deși să ai coate negre și genunchi negri nu este nimic îngrijorător, unii oameni doresc să le albească din motive estetice. De ce se înnegresc aceste zone ale corpului, dar și cum le poți uniformiza cu tonul pielii tale, află în continuare din acest articol.

De ce te confrunți cu coate negre și genunchi negri?

Potrivit Academiei Americane de Dermatologie (AAD), hiperpigmentarea apare atunci când se declanșează producția excesivă de melanină, substanța care conferă pielii culoarea sa.

Posibile cauze ale coatelor negre:

  • Folosești produse pentru piele care irită
  • Schimbările hormonale, cum ar fi cele care au loc în timpul sarcinii
  • Aplicarea sau administrarea anumitor medicamente
  • Inflamații cauzate de leziuni sau răni, cum ar fi tăieturi și arsuri (hiperpigmentarea post-inflamatorie)
  • Afecțiuni ale pielii, precum coșuri, eczeme sau psoriazis
  • Expunerea la soare
  • Prezența alunițelor
  • Acumularea celulelor moarte

Cum îngrijești pielea hiperpigmentată?

Dacă ai coate negre, trebuie mai întâi să afli dacă în spatele acestora nu stă o afecțiune. De exemplu, dacă ai eczemă sau psoriazis, tratarea acestora ar trebui să fie o prioritate. Același lucru se aplică și în cazul unor probleme de sănătate precum diabetul, hemocromatoza sau boala Addison.

După ce consulți un medic și excluzi această posibilitate, poți încerca următoarele sfaturi de îngrijire a pielii de pe coate pentru a uniformiza tonul pielii.

Alege produse delicate

Produsul tău de îngrijire ar putea irita pielea din jurul coatelor. Așadar, asigură-te că alegi produse delicate și nu uita să aplici și produse de hidratare. Un medic dermatolog este cel mai în măsură să-ți spună ce produse ți se potrivesc.

Exfoliază

Celulele moarte ale pielii pot face ca genunchii sau coatele să pară mai închise la culoare. Prin urmare, ia în calcul exfolierea o dată sau de două ori pe săptămână.

Poți face acest lucru cu un burete de baie. Scruburile de zahăr sunt, de asemenea, buni agenți exfolianți. Nu uita să nu freci prea tare, deoarece particulele exfoliante au dimensiuni destul de mari și pot produce leziuni pe piele.

O altă variantă este să verifici dacă unele produse de îngrijire conțin agenți exfolianți, cum ar fi acidul glicolic, acidul azelaic, retinoidul, vitamina C și acidul kojic. Aceste produse pot provoca exfoliere și iritații.

Folosește cremă cu factor de protecție

Aplicarea cremei cu factor de protecție este obligatorie, mai ales dacă pielea ta este expusă și petreci timp în aer liber. Experții sugerează să alegi produse cu un factor de protecție solară (SPF) de cel puțin 30.

Coate negre și genunchi negri: remedii naturale

Iată în continuare câteva rețete de remedii naturale care te pot ajuta să-ți deschizi la culoare tonul pielii de la nivelul coatelor.

Oțet și iaurt

Conținutul bogat de acid acetic din oțet și acidul lactic din iaurt ar putea ajuta la albirea pielii.

Pune o lingură de iaurt și o lingură de oțet de mere într-un castron și amestecă bine. Aplică acest amestec pe zonele închise la culoare ale genunchilor și coatelor. Lasă să acționeze timp de aproximativ 15 minute, apoi clătește cu apă caldă. Repetă acest proces de 3-4 ori pe săptămână.

Iată încă un mod simplu de a trata genunchii și coatele înnegrite cu oțet de mere:

  • Diluează oțetul de mere cu puțină apă.
  • Înmoaie o dischetă demachiantă în soluție.
  • Așază discheta demachiantă în zona hiperpigmentată și las-o să acționeze timp de aproximativ 15 minute. Poți folosi o fâșie de tifon pentru a fixa discheta demachiantă.
  • Clătește cu apă caldă.

Miere și lămâie

Mierea nu este doar un bun hidratant, ci și un agent exfoliant, care poate elimina celulele moarte ale pielii. Lămâia, pe de altă parte, poate conține acizi care ajută la albirea pielii.

Pune 2 linguri de miere și sucul unei jumătăți de lămâie într-un castron și amestecă bine. Aplică amestecul de mai sus pe zonele închise la culoare ale genunchilor și coatelor. Lasă să acționeze timp de aproximativ 20-30 de minute și apoi clătește.

Zahăr și ulei de cocos

Celulele moarte de la suprafața pielii pot cauza înnegrirea acesteia, motiv pentru care exfolierea este un pas crucial în tratarea genunchilor și coatelor negre. Dacă găsești produsele exfoliante de pe piață scumpe și agresive, poți să-ți faci propriul scrub acasă cu zahăr și ulei de cocos. Acest duo te va ajuta să îndepărtezi celulele moarte și să hrănești pielea.

Amestecă 1 cană de zahăr cu ½ cană de ulei de cocos. Aplică amestecul pe genunchi și coate, masează în mișcări circulare timp de aproximativ 5 minute. Repetă regulat în fiecare săptămână.

Poți folosi, de asemenea, acest amestec pentru a exfolia fața. Cu toate acestea, trebuie să fii atent să nu freci prea tare, deoarece poți irita pielea feței.

Turmeric

Utilizarea turmericului poate fi, de asemenea, o modalitate eficientă de a trata genunchii și coatele negre. Pulberea de turmeric conține curcumină, un compus care ajută la reducerea și reglarea producției de melanină, un agent care cauzează înnegrirea pielii.

Amestecă puțină pulbere de turmeric cu 1 linguriță de lapte pentru a face o pastă. Aplică uniform pe genunchi și coate. Masează câteva minute și lasă amestecul să se usuce natural. Curăță cu apă caldă. Poți adăuga și puțină miere la acest amestec pentru un efect mai bun.

Ulei de cocos

O altă modalitate de a trata genunchii și coatele negre este prin utilizarea uleiului de cocos. Acesta conține multe acizi grași esențiali și vitamina E, care ajută la restaurarea pielii înnegrite și deteriorate.

După fiecare baie, aplică puțin ulei de cocos pe zonele de piele uscată sau înnegrită. Masează ușor timp de 2-3 minute până când uleiul este absorbit în piele. Poți amesteca și jumătate de linguriță de suc proaspăt de lămâie cu o linguriță de ulei de cocos, apoi masează ușor genunchii și coatele pentru câteva minute. Așa ai putea obține o piele mai luminoasă și mai netedă la genunchi și coate.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: