Păr gras: remedii naturiste pentru vindecarea problemei!

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să scapi de problema părului gras!
  • Publicat:
Păr gras: remedii naturiste pentru vindecarea problemei!

Pare ca şi cum cineva ţi-a dat cu ulei în păr? Este acesta gras şi neatrăgător? Fiecare dintre noi are, uneori, o “bad hair day”. Dar ce ne facem când părul nostru, indiferent de perseverenţa cu care îl spălăm, pare mereu murdar şi neîngrijit?

Nu trebuie să dai vina pe obiceiurile de igienă, pentru că problema este probabil ereditară. Luptă cu ea folosind şamponul potrivit – clăteşte-te şi spală-ţi părul de două ori – şi încearcă o soluţie de clătit pe care o poţi prepara singură, o soluţie care să oprească îngrăşarea părului.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să scapi de problema părului gras:

Citeşte eticheta sticlei de şampon!

Alege un şampon care să aibă un conţinut mare de sulfat laurel de sodium şi scăzut în orice tip de balsam, cum ar fi lanolina. Ai nevoie de un şampon clarifiant care acţionează prin înlăturarea uleiului de pe păr şi scalp.

Chiar dacă nu ai mătreaţă, s-ar putea să obţii rezultate bune cu un şampon antimătreaţă care conţine gudron, formula folosită pentru aceste şampoane tinzând să usuce chiar şi cele mai uleioase tipuri de păr.

Fă zilnic o “dublă”!

S-ar putea să pară evident că trebuie să te şamponezi zilnic – poate chiar de două ori pe zi dacă vremea este caldă şi umedă. Dar pe lângă acest lucru, ar trebui să te şamponezi de două ori de fiecare dată când te speli pe păr. Întinde şamponul pe păr, lasă-l să acţioneze timp de câteva minute, clăteşte bine şi apoi repetă.

Nu folosi balsam! Acesta nu face nimic altceva decât să pună înapoi uleiurile pe care te-ai chinuit să le înlături.

Schimbă ciclul de clătire!

Clătirea părului cu apă este în regulă, dar vei obţine rezultate şi mai bune dacă foloseşti un ceai concentrat de rozmarin. Extrem de aromat şi plăcut, acest ceai conţine uleiuri esenţiale care controlează supraproducţia de uleiuri a scalpului. Pentru a prepara soluţia de clătit, toarnă o cană cu apă fierbinte peste două linguri de rozmarin uscat. Lasă soluţia în repaus timp de 20 de minute, strecoară, răceşte şi toarnă apoi mixtura într-o sticlă goală de plastic. Păstrează sticla în baie şi stropeşte-ţi părul la ultima clătire. Nu este nevoie să mai clăteşti părul după aceea, asta dacă îţi place aroma pe care acesta o obţine.

Un alt “remediu” pentru părul gras este o soluţie cu lămâie. Amestecă sucul de la două lămâi cu două căni de apă distilată şi toarnă amestecul într-o sticlă goală de şampon. După ce îţi speli şi clăteşti părul, uscă-l prin tamponare şi aplică soluţia pe scalp. Lasă să acţioneze timp de cinci minute, permiţând sucului acid de lămâie să acţioneze, apoi clăteşte cu apă rece.

Oţetul, care este de asemenea acid, poate şi el să degreseze părul. Amestecă o cană de oţet cu o cană de apă, apoi toarnă soluţia peste păr la ultima clătire.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”