(P) Cursuri Reiki Usui Tibetan cu Maestrul Bogdan Prosperio – o metodă complementară, benefică, de întreținere a sănătății

  • Publicat:
(P) Cursuri Reiki Usui Tibetan cu Maestrul Bogdan Prosperio - o metodă complementară, benefică, de întreținere a sănătății

Sănătatea este o preocupare constantă a omului modern și un concept complex care se referă nu numai la integritatea corpului nostru fizic, ci la întreaga noastră ființă cu emoțiile și gândurile pe care le vom considera într-o evaluare spirituală. O astfel de evaluare face obiectul medicinei integrative, a cărei țintă este să trateze nu doar corpul, ci și provocările apărute la nivel psihic și emoțional, energetic, care influențează starea de sănătate.

O metodă practică, la îndemâna tuturor, de întreținere a sănătății, este Reiki Usui Tibetan, care face parte din categoria practicilor de medicină integrativă și care propune ridicarea vibrațiilor energetice ale corpurilor printr-un set de tehnici simple ce se învață în cadrul unor cursuri structurate pe grade de instruire.

Cu cât ridicăm vibrația propriei noastre ființe, cu atât energia noastră va fi mai puternică și benefică. Omul este un microcosmos care reflectă întregul univers, de aceea avem responsabilitatea de a cultiva spiritualitatea, astfel încât să putem primi cât mai mult din energia divină universală. Conexiunea corectă și curată cu Divinitatea duce la efecte benefice dovedite.

Practica Reiki Usui Tibetan este o cale a sănătății și fericirii, o metodă de prevenție a afecțiunilor, prin cultivarea echilibrului la nivel mental și emoțional, ceea ce asigură funcționarea optimă a organismului uman.

Reiki Usui Tibetan reprezintă o metodă naturală de vindecare și de creștere spirituală, utilă pentru reconsiderarea stilului de viață marcat în zilele noastre de stres, schimbări numeroase și neprevăzute care generează de multe ori neliniște și nesiguranță.

Reiki Usui Tibetan este un Sistem de Vindecare, cu Energie Inteligentă provenită de la Divinitate si care repară spiritul, corpul energetic și corpul fizic. Declanșarea procesului de vindecare are loc prin conectarea directă la Energia Universală, ceea ce duce la o renaștere interioară şi exterioară integrală a omului, prin eliminarea blocajelor energetice şi prin repararea la nivel celular cu Lumină Divină.

Bazele acestui sistem de vindecare au fost puse în 1922 de japonezul erudit Mikao Usui care, printr-un mare sacrificiu personal, a obținut câteva chei secrete de accesare a energiei divine universale, pentru vindecare la nivel fizic, mental și spiritual. Așa cum și-a dorit Mikao Usui, acest sistem de vindecare s-a răspândit din Japonia în întreaga lume, pentru a promova pacea, sănătatea, prosperitatea și armonia. Astfel, Reiki devine un sistem de vindecare al omenirii.

Cuvântul Reiki este compus din două kanji japoneze – Rei și Ki, pe care le putem traduce astfel: Rei este Inteligența Superioară care ghidează întreaga  evoluție a universului; Ki este energia care animă toate ființele vii și pe care o primim din aerul pe care îl respirăm, din hrană, de la soare și din somn, și ale cărei intensitate și calitate sunt influențate de gândurile și emoțiile noastre.

Pe baza acestei minime traduceri, Reiki poate fi definit ca energie vitală ghidată spiritual sau, mai exact, Energia Pură Universală a lui Dumnezeu. Aceasta este o definiție relevantă pentru practicanții Reiki Usui Tibetan, deoarece energia Reiki pare să aibă o inteligență proprie care curge acolo unde este necesar pentru pacient și creează condițiile de vindecare necesare pentru nevoile individuale.

Reiki Usui Tibetan este o tehnică de relaxare și reducere a stresului, care promovează în același timp vindecarea. Reiki Usui Tibetan nu folosește nici un fel de substanțe sau tehnologii, fiind o metodă eficientă de redobândire a echilibrului în viața modernă. Cu ajutorul energiei vitale subtile care curge prin mâinile practicantului, un tratament Reiki produce efecte radiante, greu de definit în cuvinte, care restaurează vitalitatea.

Practicantul Reiki poate oferi tratament altor persoane sau își poate acorda sie însuși autotratament pentru revitalizare. Este important, în contextul pandemic actual, faptul că terapia Reiki Usui Tibetan se poate desfășura atât la cabinet cât și la distanță. Practic se poate trimite Energie benefică pentru tratarea la distanță a pacientului. Pentru energia Reiki, timpul și spațiul nu constituie bariere.

Reiki ca artă a vindecării a fost integrată în Credința Creștină chiar de creatorul acesteia, Mikao Usui, concentrându-se asupra vindecării oamenilor prin respectarea unei conduite morale. Vindecarea ființei umane înseamnă îndreptarea acesteia spre lumină, credință, smerenie – concepte pe care le găsim şi în credința ortodoxă românească.

Abilitatea de a accesa energia Reiki nu se poate învăța dintr-o carte. Această abilitate este transferată  unui potențial practicant de către un maestru printr-o inițiere sau acordaj la sursa de energie pură universală. Inițierea Reiki  se acordă în cadrul cursurilor de Reiki Usui Tibetan.

Este important, în contextul pandemic actual, faptul că se pot desfășura atât cursuri Reiki la clasă față în față, cât și cursuri Reiki online. Inițierea sau acordajul Reiki, la fel ca și tratamentul cu energie Reiki, poate avea loc și la distanță, cu aceeași eficiență. Spațiul și timpul nu constituie bariere în transferul abilității de a accesa și utiliza energia Reiki.

Maestrul Bogdan Prosperio, cu o experiență de peste 30 de ani în domeniu, este dedicat cursurilor de Reiki Usui Tibetan, caracterizate ca o călătorie spirituală deosebită în Lumea Iubirii, a Luminii, a Păcii, a Armoniei, a Serenității, a Adevărului. Oricine dorește să se bucure de imensele beneficii ale metodei terapeutice de vindecare cu Energie Divină, poate apela la sprijinul profesional al Maestrul Bogdan Prosperio, pentru cursurile autentice Reiki Usui Tibetan, prin inițiere corectă de cea mai înaltă calitate.

Experiența Maestrului Bogdan Prosperio în ceea ce privește inițierile la distanță este de peste 8 ani, practicând această tehnică de inițiere la distanță cu mult înaintea altor Maeștri de nivel internațional care până de curând (până în 2020, mai exact) susțineau că inițierile se pot face doar față în față.

Cu o conduită morală corectă si sinceră față de pacient şi o frecvență de lucru foarte înaltă, Maestrul Bogdan Prosperio oferă atât terapie, cât şi cursuri avansate de inițiere în sistemul Reiki Usui Tibetan, pentru cei interesați să ducă mai departe arta acestui tip de vindecare.

Maestrul Bogdan Prosperio menține această cale spirituală curată și luminoasă.

Gradul de Maestru încununează efortul de pregătire al studentului după primirea inițierilor, practica și studiul aprofundat în Reiki Usui Tibetan.

Astfel, primind şi aplicând tehnicile cu Lumină Divină dăruite de Maestrul Bogdan Prosperio, persoana inițiată își crește vibrația personală, iar în acest fel învață să se vindece și dăruiește vindecare și altor persoane.

website: bogdanprosperio.ro

Notă importantă:

  • Terapia Reiki este recunoscută în România ca practică de medicină complementară prin Legea nr. 118/2007 şi completează lucrul cu alte forme de tratament medical sau psihologic.
  • În Statele Unite ale Americii, terapia Reiki a fost adoptată de un număr tot mai mare de instituții de îngrijire medicală. Centrul de Cercetare Reiki din Statele Unite ale Americii (The Center for Reiki Research Including Reiki in Hospitals) organizează studii științifice cu privire la eficiența terapiei Reiki pentru diverse afecțiuni, cu rezultate pozitive dovedite.
  • Reiki nu înlocuiește consultul medical de specialitate și tratamentul medical alopat.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia