Iedera otrăvitoare: 5 remedii din confortul casei

Atunci când intri în contact cu iedera otrăvitoare te vei confrunta cu eczeme care se pot menține până la câteva zile sau chiar săptămâni.
  • Publicat:
Iedera otrăvitoare: 5 remedii din confortul casei
Foto: shutterstock

Aproximativ 85% dintre persoane sunt alergice la iedera otrăvitoare și uleiurile sale, iar pe timpul verii poți fi expus la această plantă în timpul activităților pe care le ai precum grădinărit, plimbatul câinelui etc. Atunci când intri în contact cu această plantă te vei confrunta cu eczeme care se pot menține până la câteva zile sau chiar săptămâni, ceea ce te va face să cauți cele mai apropiate remedii.

Remedii pentru iedera otrăvitoare

Iritațiile produse de iedera otrăvitoare pot crea disconfort, dureri, mâncărimi, dar vestea bună este că acestea pot fi tratate chiar și din confortul casei.

Nu te scărpina dacă te-ai atins de iedera otrăvitoare

Când intri în contact cu iedera otrăvitoare nu te scărpina! În felul acesta nu distribui uleiurile plante și pe alte zone alte corpului. Atunci când te scarpini poți crea mici leziuni pe piele care ulterior se pot transforma în infecții.

Spală imediat zona afectată

Potrivit FDA uleiurile lăsate de iedera otrăvitoare pot fi îndepărtate rapid cu apă și săpun. Cu cât faci mai repede lucrul acesta, cu atât scad șansele ca ele să se împrăștie pe alte zone ale corpului.

Folosește comprese

Compresele recei aplicate pe zona afectată pot calma inflamațiile, informează FDA. O altă opțiune este baia cu apă călduță pentru a elimina dorința de a te scărpina, dar și disconfortul produs de eczeme.

Crema cu cortizon

Cu siguranță ai auzit de creme și soluții calmante, iar printre acestea se numără și cremele care conțin mentol și care pot ameliora disconforul și senzația de mâncărime asociate eczemelor.

Antihistamine orale

Atunci când ai alergii, optezi să le tratezi și pe cale orală. Bineînțeles, la îndemnul unui medic. Antihistaminele orale te pot ajuta să elimini senzația de mâncărime, dar atenție! Dacă vrei să aplici creme cu antihistamine, Academia Americană de Dermatologie avertizează că eczemele se pot înrăutăți.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”