Mierea – un produs pentru frumusetea ta

Mierea este unul dintre cele mai elaborate produse ale naturii. Ea are valoare nutritiva, contine o multime de vitamine si minerale, inclusiv B6, calciu, cupru, fier, mangan, magneziu, niacin, acid pantotenic, fosfor, potasiu, riboflavin, sodiu, tiamina si zinc.
  • Publicat:
Mierea – un produs pentru frumusetea ta
Mierea – un produs pentru frumusetea ta

Mierea este unul dintre cele mai elaborate produse ale naturii. Ea are valoare nutritiva, contine o multime de vitamine si minerale, inclusiv B6, calciu, cupru, fier, mangan, magneziu, niacin, acid pantotenic, fosfor, potasiu, riboflavin, sodiu, tiamina si zinc.

Mierea are si antioxidanti si ajuta organismul nostru sa absoarba si sa pastreze calciul si magneziul, ce ne sunt de ajutor in construirea unui sistem imunitar puternic.

Mierea ca medicament
Multe culturi s-au folosit de miere pentru scopuri medicinale. Unii au utilizat-o pentru tratarea durerii de artrita. Culturile orientale insa folosesc mierea in ceai pentru a ajuta la reducerea cantitatii de colesterol rau.

De asemenea, se considera ca mierea are capacitatea de a calma gatul inflamat, de a trata racelile comune si de a ajuta in cazul unui stomac suparat, chiar si cand e vorba de gastroenterita si diaree.

Exista dovezi ca mierea are proprietati de curatare pentru a mentine organismul uman sanatos si la capacitate maxima pentru tot timpul anului.

Miere pentru parul tau
Mierea are un impact pozitiv si asupra parului si pielii capului. Ea contine umectanti naturali care ajuta la atragerea umiditatii parului, facand-o astfel de mare folos in tratarea parului uscat si deteriorat.

Adauga miere in orice balsam de par pentru a mari eficienta acestuia. Mierea permite balsamului sa patrunda mai bine in firul de par si astfel sa-l hidtrateze si sa-l faca mai moale.

Pentru a imbunatati elasticitatea parului, amesteca miere cu unt si aplica sub forma unei masti. Parul tau va fi mai moale si va arata mai frumos. Un alt tratament pentru par implica amestecarea mierii cu uleiul de masline. Folosita in acest mod, mierea va face parul tau mult mai stralucitor si mai usor de coafat. O mixtura de miere si suc de lamaie poate ajuta la deschiderea culorii parului pentru o perioada de timp fara a deteriora firul de par.

Miere pentru piele
Mierea este la fel de buna si pentru tenul tau. Nu e de mirare ca in vechile culturi ea era folosita in baie. Cleopatra obisnuia sa adauge miere in baia de lapte pentru a-si mentine pielea moale, elastica si frumoasa. Ea mai folosea mierea si pentru ten datorita calitatilor hranitoare ale acesteia, uneori amestecand-o cu alune pentru a produce un exfoliant natural cu care indeparta celulele moarte.

Amestecata cu anumite fructe, mierea este un grozav toner, ce lasa pielea sanatoasa si stralucitoare. De asemenea, in combinatie cu amidonul de porumb, ea poate fi folosita ca un astrigent pentru a scapa de cosuri si de infectiile minore ale pielii.

Anti-microbiana
Pentru ca mierea are si proprietati anti-microbiene, ea poate fi utilizata pentru a trata arsuri, zgarieturi, precum si alte iritatii ale pielii, sprijinind regenerarea tesutului si reducerea cicatrizarii. Mierea nu numai ca vindeca, dar lupta si impotriva semnelor de imbatranire.

Pentru ca inhiba dezvoltarea bacteriilor, precum si a ciupercilor, mierea este un produs foarte bun si pentru picioare.

Aceste calitati anti-microbiene fac mierea utila si pentru ingrijirea dentara. Amestecata cu scortisoara, mierea ajuta la combaterea respiratiei urat mirositoare si este utila chiar si la tratarea durerilor minore de dinti. Mierea combate placa dentara, reducand in mod natural productia de acid si ucigand alte forme de bacterii care salasuiesc in cavitatea bucala.

Un produs perfect pentru frumusetea ta
Universitati si laboratoare de stiinta continua sa exploreze capacitatea mierii de a vindeca diferite maladii asa ca, pe viitor, am putea avea mai multe utilizari pentru acest produs natural fantastic.

Tu cum folosesti mierea?
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”