Leacul pentru constipație: te vindecă în 5 minute!

Circulă un video pe Instagram cu un remediu care promite să vindece constipația în doar cinci minute. Tot ce trebuie să faci este să mănânci o portocală cu tot cu coajă.
  • Publicat:
Leacul pentru constipație: te vindecă în 5 minute!
Leacul pentru constipație: te vindecă în 5 minute!

Circulă un video pe Instagram cu un remediu care promite să vindece constipația în doar cinci minute. Tot ce trebuie să faci este să mănânci o portocală cu tot cu coajă, dată prin piper cayenne și scorțișoară.

Un video din 2022 postat de @Lilsipper a devenit viral după ce tânăra a susținut că după ce mănâncă o portocală cu tot cu coajă, dată prin scorțișoară și piper, poate trata constipația în câteva minute.

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Bethany (@lilsipper)

Tânăra susține că această rețetă este ideală chiar și în rândul pacienților care suferă de sindrom de colon iritabil, care poate cauza constipația. În descrierea filmulețului, care are peste 400.000 de aprecieri, tânăra explică faptul că „portocalele conțin naringenină, un flavonoid care ajută în constipație”.

Cât despre condimente, „piperul cayenne și scorțișoara conțin capsaicină, care declanșează receptorii TRVP1, localizați în gură și în tractul gastrointestinal și stimulează tractul intestinal, care face mișcarea intestinală mai rapidă”.

Ține minte însă, capsaicina consumată în doze mari poate declanșa receptori care transmit intestinelor să înceapă mișcarea. Creșterea activării receptorilor TRVP1 prin ingerarea scorțișoarei și piperului care pot contribui, de fapt, la dureri intestinale și disconfort, stimulând tractul digestiv.

Dacă ești constipat, adică ai mai puțin de trei scaune pe săptămână, ar trebui să urmezi o dietă bogată în fibre, care conține fructe, legume, leguminoase și cereale integrale. Mayo Clinic recomandă în constipație prunele și consumul de apă, iar experții sugerează că acest remediu ar putea fi periculos din mai multe motive. În primul rând, coaja de portocală poate conține pesticide sau diverse substanțe folosite pentru păstrarea portocalelor pentru mai mult timp. Mai mult, consumul de scorțișoară și piper pot produce disconfort intestinal și pot accentua anumite probleme de sănătate.

Cel mai bun lucru pe care-l poți face pentru sănătatea ta, în cazul în care ești constipat și situația nu se ameliorează cu ajutorul unei diete bogate în fibre, să faci o vizită la medic pentru niște investigații.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Condimentul salvator pentru pacienții cu diabet
Condimentul salvator pentru pacienții cu diabet
Metoda japoneză care te vindecă în numai cinci minute
Metoda japoneză care te vindecă în numai cinci minute