Ingredientul din salată care dizolvă pietrele la rinichi

Pietrele la rinichi sunt mase solide de minerale cristalizate și săruri care se dezvoltă în rinichi și tractul urinar. Află cum scapi de ele, natural.
  • Publicat:
Ingredientul din salată care dizolvă pietrele la rinichi
Foto: shutterstock

Pietrele la rinichi sunt mase solide de minerale cristalizate și săruri care se dezvoltă în rinichi și tractul urinar. Acestea apar ca rezultat al acumulării acestor minerale în urină, în special când urina este concentrată și pot varia în dimensiuni, iar de multe ori pot fi de-a dreptul supărătoare.

Pietrele la rinichi pot provoca stări de greață, febră și dureri în timpul urinării.

Oțetul de mere a devenit de-a lungul timpului un remediu popular pentru multe afecțiuni, iar unul dintre beneficiile acestui ingredient este capacitatea de a dizolva sau preveni pietrele la rinichi. Oțetul de mere mai este cunoscut și pentru beneficiile sale asupra problemelor gastrice și bolilor de stomac.

Cum dizolvă oțetul de mere pietrele la rinichi?

Oțetul de mere este recomandat ca remediu natural pentru a trata pietrele de rinichi. Acidul acetic pe care-l conține ajută la dizolvarea acestora, iar dimensiunea lor este redusă și astfel pot trece mai ușor prin urină.

De asemenea, oțetul de mere alcalinizează sângele și urina în timp ce crește acizii din stomac. Astfel previne apariția și formarea noilor pietre și se îmbunătățește digestia. Oțetul de mere mai poate reduce durerile și inflamațiile, elimină toxinele din corp și mineralele în exces.

În urma unui studiu din 2017 s-a investigat legătura dintre obiceiurile alimentare și formarea pietrelor la rinichi. Astfel, s-a descoperit că oțetul are efecte benefice privind protejarea împotriva formării pietrelor la rinichi. Un efect similar îl și ceaiul și fasolea.

Un studiu din 2014 realizat pe animale arată că oțetul de mere crește nivelul enzimelor antioxidante care au un impact major împotriva efectului oxidativ de la nivelul rinichilor. În plus, s-a demonstrat că ar putea reduce și nivelul colesterolului.

Cum să consumi oțetul de mere să scapi de pietrele la rinichi

Întotdeauna bea oțetul de mere diluat pentru a nu afecta smalțul dentar și pentru a nu te confrunta cu arsuri în gât. Există câteva modalități prin care îl poți integra în dietă, iar una dintr ele este 1-2 linguri la un pahar de apă. Poți adăuga și o lingură de miere pentru a-l îndulci.

O altă opțiune este alături de 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu și 2 linguri de oțet de mere într-un pahar cu apă călduță. Astfel, alcalinizezi organismul și urina este mai puțin acidă și poți scăpa de pietrele la rinichi.

Mai poți folosi oțetul în:

  • salate
  • sosuri
  • marinade
  • maioneză
  • vinegrete
  • smoothie-uri

Surse: 

Maxhealthcare

Healthline

Urologyclinic

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia