Gemoterapia: reînnoieşte-te odată cu natura

La trecerea dintre iarnă şi primăvară, tratamentele cu gemoderivate sunt binevenite, organismul uman este receptiv la aceste substanţe naturale, care sunt extrase prin metode blânde din muguri, mlădiţe radicele şi scoarţa internă.
  • Publicat:
Gemoterapia: reînnoieşte-te odată cu natura
muguri

“După-atâta frig şi ceaţă / Iar s-arată soarele. / De-acum nu ne mai îngheaţă / Nasul şi picioarele!” – cine ar putea să descrie mai colorat decât Topârceanu toată debandada încântătoare pe care primăvara o aduce după ea. Soarele s-a îndrăgostit de Natură şi toată lumea participă. Şi dacă ar fi numai frumuseţea! Dar dincolo de izbucnirea feerică, se ascund microscopicele procese ale vieţii. Cine le cunoaşte tainele, poate reîntineri odată cu fiecare plantă ce o ia de la capăt.

La trecerea dintre iarnă şi primăvară, tratamentele cu gemoderivate sunt binevenite, organismul uman este receptiv la aceste substanţe naturale, care sunt extrase prin metode blânde din muguri, mlădiţe radicele şi scoarţa internă. Ele se pot adminstra pacienţilor fie separate fie în asocieri, putându-se astfel administra  cantităţi eficiente de gemoderivate, bogate în factori activi (enzime, minerale, vitamine, factori de creştere) necesari proceselor de vindecare.

Aceste preparate au foarte puţine reacţii adverse şi contraindicaţii, acestea din urmă fiind reprezentate în special de alergiile specifice.

Curele trebuie să fie suficient de lungi: vă recomand să ţineţi o cură cel puţin 3 luni pentru a obţine efectele dorite. De reamintit ar fi că mai întâi apare procesul de detoxifiere, apoi drenajul şi în final regenerarea. Se pot face asocieri de preparate gemoterapice pentru a avea efecte mai intense.

Afecţiuni de sezon şi gemoterapicele potrivite tratamentului lor:

Febră, slăbiciune, răceli repetate, toate acestea sunt simptome caracteristice perioadelor de epidemie virală. Ştim cu toţii că acestea sunt destul de dese primăvara. Ce putem folosi în aceste situaţii? Mlădiţe de măceş, muguri de mesteacăn, muguri de carpen, în părţi egale. Pentru ca efectul să fie mai plăcut şi chiar mai rapid se poate folosi în loc de apă, ceai călduţ îndulcit cu miere după preferinţe.

Astenia de primăvară şi oboseala cronică pot fi remediate cu ajutorul mugurilor de stejar asociaţi cu mlădiţe de măceş şi muguri de mesteacăn. 

Migrena este una dintre cele mai frecvente afecţiuni cefalalgice. Ea creează multe probleme şi de cele mai multe ori răspunde greu la tratament. Alternativa gemoterapică în acest caz poate fi salutară: mlădiţe de măceş şi mlădiţe de mur în părţi egale, luate de 3-4 ori pe zi în cure de 2-3 luni, pot rezolva acest aspect dureros al vieţii noastre.

Reacţiile inflamatorii
cronice sunt destul de frecvente în această perioadă, anotimpul rece şi umed le predispune. Ce putem folosi în această situaţie? Mugurii de ienupăr, cei de coacăz negru şi cei de salcie ne pot ajuta mult. Folosiţi acest amestec în cure de cel puţin 3 săptămâni până la 3 luni.

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
3 alimente care vă protejează vederea
3 alimente care vă protejează vederea
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia