Ceaiul care stimulează apetitul și ameliorează constipația

Ceaiul de fenicul are efecte curative, iar planta în sine este folosită chiar și în bucătărie, în diverse preparate. Iată ce beneficii are.
  • Publicat:
Ceaiul care stimulează apetitul și ameliorează constipația
Foto: profimedia

De-a lungul anilor, feniculul a fost folosit în medicina tradițională pentru tratarea conjunctivitei și a colicilor. Ceaiul de fenicul are efecte curative, iar planta în sine este folosită chiar și în bucătărie, în special în bucătăria italiană și cea indiană, unde se folosesc atât frunzele și semințele, cât și bulbul.

Feniculul are efecte asupra sistemului digestiv, fiind folosit în terapie pentru a stimula apetitul și funcția digestivă. Ceaiul de fenicul poate ameliora constipația prin relaxarea mușchilor digestivi, iar astfel ajută organismul să fie curățat de toxine.

Studiile arată că acest tip de ceai crește activitatea antioxidantă din organism și ajută rinichii și ficatul să facă față stresului oxidativ. Mai mult, feniculul, ghimbirul, turmericul și scorțișoara, toate sunt condimente considerate ideale pentru procesul de detoxifiere.

În urma studiilor s-a descoperit și că ceaiul de fenicul are beneficii asociate uleiului esențial de fenicul, iar printre acestea se numără:

  • reducerea formării cheagurilor de sânge
  • creșterea secreției de lapte și sprijinirea sistemului reproducător feminin
  • acționează ca un antioxidant
  • are efecte antibacteriene
  • are efecte antifungice
  • are proprietăți antiinflamatorii
  • este anti-diabetic

Potrivit unui studiu, feniculul este eficient în privința radicalilor liberi care pot produce diverse afecțiuni. Studiul sugerează că extractul de fenicul poate avea efecte pozitive asupra bolilor cronice și a altor afecțiuni, inclusiv împotriva cancerului, inflamațiilor și aterosclerozei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia