Apa sulfuroasă păstrează pielea tânără și sănătoasă

  • Publicat:
Apa sulfuroasă păstrează pielea tânără și sănătoasă
Sursa foto: Shutterstock

Apa sulfuroasă este o apă naturală bacteriologic pură, cu proprietăți terapeutice, cosmetice și igienice speciale. Izvoarele cu apă sulfuroasă sunt bogate în minerale (sulf, magneziu, calciu), care și-au dovedit, de-a lungul mileniilor, proprietățile curative.

Apa sulfuroasă, efecte terapeutice incontestabile pentru întreg organismul

Izvoarele termale cu apă termosulfuroasă și cele clorurosodice radioactive de la Băile Herculane sunt utilizate în special pentru cura externă și în măsură tot mai mare și în cura internă.

Temperatura izvoarelor termosulfuroase variază între 45 și 60 de grade Celsius, cu diferite compoziții și particularități fizico-chimice, proprii fiecărui izvor. De menționat că sulful termal din apele termominerale este un sulf solubil, dizolvat în apele termale de mare adâncime, cu o mare putere de pătrundere și de difuziune în organism în timpul îmbăierii.

Sulful joacă un rol fundamental în structura arhitectonică și funcțională a organismului viu. Fără sulf, procesele fiziologice fundamentale, transformările biochimice complexe vitale și intime ale țesuturilor nu ar putea avea loc.

Singurul sulf asimilat în organism este sulful neoxidat. Prin urmare, un compus al sulfului este cu atât mai activ, cu cât este mai puțin oxidat. O apă minerală sulfuroasă este cu atât mai eficace cu cât sulful neoxidat pe care-l conține este în cantitate mai mare.

Astfel, sulful neoxidat parcurge prin țesuturile organismului seria completă a fazelor și stadiilor de oxidare progresivă, pentru a putea juca rolul constituțional dinamic, catalizator, catabolic și defensiv în ansamblul proceselor vitale de la nivelul tuturor celulelor.

apa sulfuroasă
Foto: Lucian Nandi

Cum ajută apa sulfuroasă în tratarea afecțiunilor dermatologice

Băile cu magneziu și calciu sunt un mod plăcut și eficient în lupta cu stresul. De asemenea, îmbunătățesc ritmul cardiac și mineralizează oasele.

De menționat, totodată, că băile cu apă sulfuroasă sunt un remediu excelent pentru tratarea bolilor de piele. Afecțiuni precum psoriazis, pitiriazis, eczeme, scabie, mâncărimi, acnee sunt ameliorate sau chiar vindecate.

Mineralele sunt absorbite în organism prin porii deschiși în apa caldă și intră în circulația sanguină, tratând și organele interne.

Însă, pentru cel mai mare organ al nostru, pielea, apele sulfuroase fac adevărate minuni. Tratamentul balnear cu apa termală crește imunitatea pielii, vindecă leziunile și are efect antiinflamator.

Ai toate motivele să te bucuri de o cură de tratament balnear cu apă sulfuroasă. Motivul? Pielea ta va fi hidratată, mai bine oxigenată și își va recăpăta aspectul sănătos și luminos.

Proceduri wellness spa pentru un efect antiage

Foarte important: în terapiile spa, apa termală are și efect antiage!

Apa termală este folosită și în tratamente cosmetice de rejuvenare facială. Masajele faciale, o terapie wellness spa indicată atât femeilor, cât și bărbaților, sunt o modalitate extrem de plăcută de a te relaxa și de a-ți recăpăta aspectul fresh, întinerit.

Mișcările de masaj netezesc pielea și stimulează musculatura feței, iar apa termală hidratează în profunzime.

Efectul antiage este și mai evident în masajele mai lungi, de 80 de minute. Ritualul acestor masaje te va detensiona și va șterge orice urmă lăsată pe chipul tău. Pentru ca la final să te bucuri de efectul antiage: tenul tău va fi tonifiat, purificat și radiant!

Ce boli pot fi ameliorate în stațiunea de la Băile Herculane

În combinație cu o alimentație echilibrată și mișcare în aer curat, tratamentele spa și balneare cu apă sulfuroasă fac minuni pentru sănătatea ta.

Alte boli ce pot fi tratate la Băile Herculane sunt cele ale aparatului locomotor și ale sistemului nervos periferic:

  • Reumatism cronic degenerativ (artroze, poliartroze, spondiloze);
  • Reumatism cronic inflamator (reumatism cronic secundar, spondilite anchilozante stabilizate);
  • Boli ale sistemului nervos periferic, discopatii vertebrale (nevralgii sciatice, nevrite)
  • Sechele după traumatisme ale aparatului locomotor;
  • Miozite, tendinite, sinovite cronice;
  • Afecțiuni ale aparatului respirator (rinite, laringotraheite, bronșite cronice, scleroemfizem pulmonar, pneumoconioze, silicoză);
  • Afecțiuni ginecologice cronice (metrite, anexite);
  • Diabet zaharat incipient;
  • Intoxicații cu metale grele (plumb, mercur, cadmiu);
  • Boli digestive (gastrite hipoacide, colecistopatii, colite cronice);
  • Afecțiuni ale ochilor (blefaroconjunctivite, infectoalergice cronice).

La toate acestea pot fi adăugate câteva elemente care oferă și alte posibilități de tratament, cum ar fi ionizarea negativă ridicată și climatul relativ blând, care influențează favorabil evoluția nevrozelor și a hipertensiunii, stimulează creșterea copiilor și care în același timp sunt sedative, relaxante și tonifiante.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”