10 motive să consumi mai multe banane

Beneficiile bananelor pentru sănătate sunt incontestabile. Acest fruct tropical este bogat în nutrienţi care pot fi de ajutor în cazul multor afecţiuni. Iată 10 lucruri interesante despre banane:
  • Publicat:
10 motive să consumi mai multe banane

Beneficiile bananelor pentru sănătate sunt incontestabile. Acest fruct tropical este bogat în nutrienţi care pot fi de ajutor în cazul multor afecţiuni. Iată 10 lucruri interesante despre banane:

Dacă mergeţi la sală două banana pot furniza suficientă energie pentru o sesiune de antrenament de 90 de minunte.

1. Bananele au un conţinut ridicat de triptofan, care stimulează producţia de serotonină – un neurotransmiţător care acţionează la nivel cerebral, cunoscut drept hormon al fericirii pentru efectele sale de relaxare şi de ameliorare a stării de spirit.

2. Bananele sunt o sursă bogată de vitamina B6, care reglează glicemia şi îmbunătăţeşte dispoziţa

3. Vitamina B6 din banane este eficientă în reducerea streseului, datorită propietăţilor calmante şi relaxante pentru sistemul nervos.

4. Bananele sunt bogate în potasiu şi sărace în sodiu, ceea ce face din acest fruct exotic o combinaţie perfectă pentru asigurarea unei tensiuni arteriale sănătoase. Mai mult, oferă protecţie şi împotriva accidentelor cerebral vasculare.

5. Bananele sunt un antiacid natural, ajutând la arsurile la stomac

6. Datorită unei fibre solubile numită hidrocoloid, bananele pot înlocui cu succes laxativele şi ajută la normalizarea mişcarilor tractul digestiv.

7. Bananele pot creşte capacitatea de concentrare şi de atenţie datorită cantităţii mari de potasiu. De aceea este recomandat consumul de banane înainte de a studiu pentru examene.

8. Un milkshake cu banane şi miere te va scăpa de mahmureală. Bananele calmează stomacul, iar mierea echilibrează glicemia şi hidratează organismul.

9. Cojile de banane pot fi de asemenea de asjutor. Ele pot vindeca mâncărimea unei muşcături de ţânţar.  Dacă se freacă zona afectată cu partea interioară a cojii de banană se vor reduce atât inflamarea cât şi iritarea.

10. Bananele sunt bogate în antioxidanţi, furnizând radicali liberi şi protejând de bolile cronice

Banana este un super-aliment bogat în substanţe nutrive, dar şi cu multe propietăţi terapeutice şi ar trebui să ocupe un loc important în alimentaţia ta!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”