Totul despre fațetele dentare | Dr. Jona Yousif: „Atât timp cât tehnica de șlefuire a dinților și aplicare a fațetelor este corectă, nu există contraindicații”

Totul despre fațetele dentare | Dr. Jona Yousif:

Dacă ai auzit de cele mai multe ori în jurul tău spunându-se: „Zâmbetul este cel mai potrivit accesoriu”, atunci să știi că cel care a rostit această frază a avut dreptate! Și asta pentru că un zâmbet strălucitor, sănătos și frumos este cel care scoate oamenii din anonimat, redându-le încrederea în sine și capacitatea de a se bucura și a râde cu gura până la urechi. 

Despre cum putem avea un zâmbet perfect cu ajutorul fațetelor, dar și despre situațiile în care avem nevoie de fațete dentare, ne vorbește Dr. Jona Yousif, Medic în Protetică fixă și Estetică dentară în cadrul clinicii cu același nume.

Zâmbet nou în timp record cu ajutorul fațetelor dentare

Alegerea unor fațete dentare de calitate superioară (ceramică dentară ) te vor ajuta să uiți de acel zâmbet ușor gălbui și inestetic, fapt care te-a făcut atât de mult timp să nu te bucuri de momentele cu adevărat frumoase. Trăiește bucuria cu zâmbetul până la urechi și nu lăsa natura dinților tăi să-ți spună când să râzi!

O dantură de vedetă sau hollywood smile nu este foarte greu de obținut, mai ales când te lași pe mâna potrivită și un medic care a studiat estetica și protetica dentară.

Dacă îți vei pune fațete dentare, vei putea alege dintr-o varietate de culori care pot fi realizate pentru dinții tăi. Nu te teme că vei arăta nenatural pentru că împreună cu Dr. Jona Yousif vei găsi nuanța potrivită pentru tine. De asemenea, forma fațelelor este aleasă cu îndrumările medicului specialist.

Nu vei putea avea orice formă pentru că aceasta este influențată de structura ta dentară și fizică, dar poți avea siguranța că va fi forma perfectă pentru fizionomia ta. Principiul după care funcționează alegerea fațeteleor dentare este cel al armonizării cu dinții naturali.

Alegerea culorii potrivite o face medicul alături de  pacient, dar și de tehnicianul dentar, el fiind cel care se va ocupa de confecționarea piesei ceramice finale. Trebuie reținut faptul că realizarea formei nu depinde doar de medicul stomatolog, ci și de tehnicianul dentar care se ocupă de crearea acestora.

Când știu că am nevoie de fațete dentare?

Ai nevoie de fațete dentare atunci când te confrunți cu următoarele probleme:

  1. dinții tăi au o culoare inestetică sau au diverse pigmentări de care nu poți scăpa
  2. dinții tăi au o formă inestetică sau sunt foarte ascuțiți și au spații între ei
  3. dinții sunt sparți, ciobiți sau au strungărețe, sunt prea evazați (ieșiți către exterior sau crescuți către interior), etc.

Pentru a te ajuta să iei decizia schimbării cât mai curând, Dr. Jona Yousif îți oferă cât mai multe răspunsuri la întrebările care te frământă legate de fațetele dentare la o consultație de specialitate.

Dacă ți-ai pus vreodată întrebarea în ce măsură ar putea afecta dinții naturali fațetele dentare, află că: „Fațetele dentare nu afectează dinții care deja au probleme dentare, deoarece fațetele sunt ca o protecție suplimentară pentru dinte”, ne informează Dr. Jona Yousif

Nici atunci când vine vorba de rezistența fațetelor dentare nu trebuie să îți faci probleme deoarece Dr. Jona Yousif ne asigură că: „Fațetele din ceramică au o durată de viață de aproximativ 15-20 de ani sau chiar mai mult, singura problemă principală ar putea fi legată de  schimbările fiziologice prin care trece corpul uman. Cu alte cuvinte, după o perioadă de timp apare fenomenul de retracție gingivală indiferent dacă avem sau nu avem fațete. Atunci când retracția gingivală apare, fațetele dentare trebuie schimbate”.

Nu există contraindicații!

Dacă te gândești la posibile contraindicații în cazul fațetelor dentare este bine de știut faptul că: „Atât timp cât tehnica de șlefuire a dinților și aplicare a fațetelor este corectă, nu există contraindicații. Dacă totul este făcut ca la carte, atunci fațetele se simt ca și cum sunt dinții tăi naturali”, ne mai spune Dr. Jona Yousif. 

Este normal să ai o serie de întrebări care să te macine mai ales în cazul unei schimbări că acestea, iar dacă te-ai gândit vreodată dacă există posibilitatea că mâncarea să între pe sub fațetele dentare, medicul ne inforează că „Niciodată nu trebuie să intre mâncarea pe sub fațetele dentare sau să existe spațiu între fațetă și dinte. Dacă există asemenea spațiu atunci o să avem o problema în actul medical”.

Dacă iei decizia de a-ți pune fațete dentare, trebuie știut că acestea se pot aplica pe toți dinții sau doar pornind de la unul singur: „Putem pune o singură fațetă și putem să punem între 20-24 de fațete, depinde de cazul clinic și de dorința pacientului din punct de vedere estetic”, ne informează Dr. Jona Yousif.

Și dacă încă nu ești suficient de convins că ai nevoie de fațete dentare, iată câteva beneficii de care te vei bucura dacă recurgi la această intervenție: vei avea un zâmbet perfect, vei obține forma dinților pe care ți-o dorești, totul se va întâmpla în scurt timp, vei avea o dantură extrem de rezistentă la pete și la mici traume, procedura este noninvazivă, nu îți va sensibiliza dinții și nici nu îți va afecta gingiile, mai mult decât atât, tratamentul nu este dureros!

Citește și: Dr. Jona Yousif: „Estetică dentară înseamnă frumusețe plus funcționalitate” INTERVIU EXCLUSIV

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Dr. Jona Yousif - Medic în Protetică fixă și Estetică dentară
Dr. JONA YOUSIF este Medic în Protetică fixă și Estetică dentară în cadrul clinicii cu același nume. Studii superioare în domeniul de protetică și estetică dentară Experiență de 8 ani în estetica dentară Peste 15000+ de fațete și coroane dentare Peste 1000+ cazuri de ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân