Fluorizarea dinților, cea mai bună metodă de a trata sensibilitatea dentară. În ce constă și în cât timp apar rezultatele

Fluorizarea dinților, cea mai bună metodă de a trata sensibilitatea dentară. În ce constă și în cât timp apar rezultatele
Foto: Shutterstock

Sensibilitatea dentară este una dintre cele mai neplăcute probleme dentare cu care ne putem confrunta, deoarece durerile pe care le simțim la nivelul dinților atunci când consumăm alimente sau lichide reci sau fierbinți ne afectează calitatea vieții de zi cu zi.

Fluorizarea dentară poate face diferența în cazul pacienților care se confruntă cu această problemă, deoarece are rolul de a scădea gradul de sensibilizare.

Medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, explică în ce constă acest tip de tratament și cât de eficient este.

Cum se tratează sensibilitatea dentară

Chiar dacă nu este o metodă rapidă, fluorizarea este cea mai la îndemână soluție pentru a trata sensibilitatea dentară. Fie că o facem în cabinetul stomatologic sau acasă, dar neapărat cu produse recomandate de medic, rezultatele vor apărea în timp.

În ce constă fluorizarea dinților

Fluorizarea dinților constă în folosirea zilnică, pe termen mai lung, a unor geluri, spume sau paste speciale. Toate acestea vin cu o varietate de gusturi pe placul oricui și sunt ușor de aplicat.

Singurul lucru la care trebuie să avem grijă este să nu mâncăm și să nu bem nimic timp de 20 de minute după ce am aplicat substanța pe dinți.

Atenție, însă, dacă alegem să facem acest lucru acasă, precum pastele cu nivel ridicat de fluor, produsele pe care le folosim trebuie să fie cele recomandate de medicul stomatolog. Altfel, cel mai indicat este să facem procedura în cabinetul stomatologic.

În cât timp apar rezultatele?

Deși este o procedură eficientă, rezultatele nu sunt imediate. Ele însă vor apărea cu siguranță dacă suntem perseverenți în folosirea produselor pe care medicul ni le-a recomandat.

Fluorizarea dinților se poate face și în cabinetul stomatologic, concentrația de substanța folosită fiind mai mare în acest caz.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Sorina Stroe - Medic stomatolog
Sorina Stroe este medic stomatolog în cadrul Clinicii MG Dental. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București în anul 2014. Deține un doctorat în Biomateriale de adiție. Sorina Stroe este, de asemenea, asistent universitar doctor la Catedra de Estetică ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân