Cum să ai dinţi de vedetă

Vrei ca dinţii tăi să fie albi şi strălucitori precum ai vedetelor sau ai personajelor din reclame? Află că o dantură impecabilă înseamnă în primul rând o igienă dentară riguroasă.
  • Publicat:
Cum să ai dinţi de vedetă

Vrei ca dinţii tăi să fie albi şi strălucitori precum ai vedetelor sau ai personajelor din reclame? Află că o dantură impecabilă înseamnă în primul rând o igienă dentară riguroasă.

În timp, dinţii se pot colora din cauza alimentaţiei, diverselor băuturi sau a fumatului şi este necesară albirea acestora. În acest caz, se recomandă folosirea pastelor de dinţi cu efect de albire. Dentiştii recomandă 3D White LUXE, o pastă de dinţi care nu doar înlătură petele de suprafaţa dinţilor în 5 zile, dar şi protejează smaltul, oferind un zâmbet alb, sănătos.

Pentru un efect sporit, foloseşte o periuţă de dinţi electrică al cărei capăt are o cupă specială care ajută la curăţarea petelor de pe suprafaţa dentară. Pentru o albire mai pronunţată, medicul dentist vă poate ajuta prin folosirea unei substanţe active pe bază de peroxid.

O dantură perfectă nu înseamnă doar dinţi albi, ci şi un aspect uniform. Eventualele defecte de suprafaţă, coloraţiile smalţului sau defectele uşoare de poziţie se pot corecta cu ajutorul faţetelor dentare la care apelează majoritatea vedetelor. Aceste foiţe foarte fine din ceramică se lipesc printr-o tehnică adezivă de suprafaţa exterioară a dinţilor, aducându-i la forma şi culoarea dorită. În unele cazuri, dinţii se pot îmbrăca integral în coroane estetice, din ceramică.

Pentru o aliniere corectă a dinţilor la nivelul arcadei dentare este nevoie de  aplicarea aparatelor dentare care trebuie menţinute pe o perioadă de câteva luni până la 2 ani. Acestea pot avea un aspect estetic, chiar invizibil, când sunt aplicate pe faţa internă a dinţilor.

Nu uita că strălucirea naturală şi un smalţ sănătos se pot menţine cu ajutorul periajului dentar, de două ori pe zi, completat de clătirea cu apa de gură şi folosirea aţei dentare, dar şi de vizitele la dentist care  monitorizează starea dinţilor periodic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân