5 cele mai întâlnite urgențe stomatologice

  • Publicat:
5 cele mai întâlnite urgențe stomatologice

Când te confrunți cu o problemă dentară obișnuită, de regulă îți faci o programare la medicul tău stomatolog. Dar ce te faci dacă problema apare când te aștepți mai puțin, în toiul nopții sau in weekend?

Într-o astfel de situație, ești nevoit să apelezi la cabinetele care primesc urgențe stomatologice. Indiferent de natura simptomelor, medicii te vor diagnostica rapid, eliminând cauza durerii și oferindu-ți din nou buna dispoziție.

Este important să înțelegi diferența dintre problemele dentare obișnuite care pot aștepta mai mult timp și urgențele stomatologice.

5 cele mai întâlnite urgențe stomatologice

1. Pierderea dinților

La vârsta adultă, dantura s-a maturizat suficient, devenind instrumentul necesar care te ajută să mănânci, să vorbești și să trăiești un stil de viață sănătos. Dacă observi că dinții tăi încep să se miște, înseamnă că te confrunți cu o urgență stomatologică.

Fie că e vorba de o leziune provocată de o accidentare, de o leziune nervoasă sau maxilară sau chiar de o infecție, tratamentul nu necesită amânare.

2. Durere acută de dinți

Gravitatea durerii de dinți poate fi, de asemenea, un semn că este timpul să faci o vizită la cabinetul stomatologic.

Tratamentul depinde de cauza care se află în spatele acelei dureri. De aceea, diagnosticarea corectă este esențială și trebuie efectuată cât mai repede posibil.

3. Sângerarea gingiilor

Sângerarea gingiilor, durerea sau umflarea acestora poate fi un simptom al gingivitei și nu numai. Dacă gingiile sângerează excesiv după fiecare periaj, ar trebui să îi spui medicului dentist. Depistarea timpurie a bolilor parodontale îți poate salva dantura.

4. Prezența unui abces

Abcesul este o infecție dureroasă care este localizată de obicei la rădăcina dintelui. Simptomele includ febră, glande umflate, puroi sau gust neplăcut. Acesta trebuie depistat la timp, iar tratamentul poate presupune o intervenție chirurgicală care să dreneze infecția.

5. Gust metalic

Daca simți gust de metal în gură, poate fi un semn că una dintre plombele tale s-a fisurat sau s-a slăbit. Cel mai indicat este să soliciți asistență dentară de urgență dacă observi simptome de acest fel, deoarece o măsea fără plombă este predispusă la noi infecții, care pot afecta inclusiv canalul radicular.

În general, orice problemă dentară care necesită tratament imediat pentru a opri sângerarea, pentru a atenua dureri severe sau pentru a salva un dinte este considerată o urgență stomatologică. Această considerație se aplică și în cazul infecțiilor care îți pot pune viața în pericol.

Dacă te confrunți cu oricare dintre situațiile prezentate, nu ezita sa apelezi la o clinică dentară.

Este important să acorzi o atenție deosebită igienei orale și a vizitelor periodice la cabinetul stomatologic. Astfel, vei evita situațiile de urgențe stomatologice și te vei bucura de dinți frumoși și sănătoși. Însă la cel mai mic simptom neobișnuit, nu ezita să apelezi la medicul stomatolog.

Clinica dentară Plaza Dent dispune de aparatură modernă și de o echipă de specialiști gata oricând să te ajute și să-ți ofere un plan de tratament corespunzător. Pe site-ul PlazaDent.ro poți găsi detalii despre toate serviciile stomatologice care îți sunt puse la dispoziție, inclusiv despre tratamentele stomatologice în regim de urgență.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân