10 Obiceiuri ale dinţilor frumoşi

Există oare reguli care, respectate, să conducă la un zâmbet plăcut? Sau spunem mereu că genetica nu a fost darnică, deci ce rost mai are să ne chinuim?
  • Publicat:
10 Obiceiuri ale dinţilor frumoşi

Există oare reguli care, respectate, să conducă la un zâmbet plăcut? Sau spunem mereu că genetica nu a fost darnică, deci ce rost mai are să ne chinuim?

Tocmai pentru că suntem unici, zâmbetele sunt diferite de la om la om. Natura rar greşeşte, iar forma dinţilor, aşezarea lor armonioasă, culoarea, descoperirea lor atunci când râdem, parodonţiul ce îi susţine, toate sunt într-un echilibru cu forma feţei, a buzelor, cu linia interpupilară, culoarea pielii, a irisului etc. Cu alte cuvinte, dinţii albi, mari, voluptoşi, care de cele mai multe ori ne iau ochii prin reviste, nu se potrivesc oricui, fiecare individ în parte fiind unic, iar dinţii şi zâmbetul – potrivite tipologiei fetei.

Nu e cazul sa vă întristaţi, din fericire putem cosmetiza dinţii şi fără a schimba tot zâmbetul, îi putem înfrumuseţa cu o simplă albire sau cu o igienizare mai minuţioasă. Revenind la obiceiurile dinţilor frumoşi, iată câteva metode simple pentru a păstra şi înfrumuseţa zâmbetul.
 

  1. În primul rând, igiena orală este cea mai importantă regulă! Dimineaţa şi seara, un periaj minuţios, care sa cuprinda fiecare dinte in parte pe toate fatele: fata, spate, suprafata pe care mestecam.
    Atentie! Studiile arata ca oamenilor li se pare ca se periaza 2 minute si de fapt periajul lor dureaza mult mai putin. Sanatatea gurii incepe cu igienizarea ei minutioasa.

 

  1. Completati igiena dentara cu ata dentara si apa de gura, pentru eliminarea tuturor resturilor si bacteriilor. Nu uitati, mai putine bacterii = mai putin tartru, risc redus de gingivita, o respiratie mai proaspata!

    Folositi aţa dentare Essential Floss de la Oral B după mese şi clatiti cu apă de gură Oral-B Pro-Expert Multiprotection cu aroma de menta. Obtineti un aspect plăcut, lipsit de pigmentări ale dinţilor, o sănătatea gingivală exprimată prin culoarea roz caracteristică şi o respiraţie lipsită de mirosuri neplăcute.
     

  2. Alegerea pastei de dinţi şi a periuţei trebuie făcută cu ajutorul medicului stomatolog, fiecare produs având indicaţii şi contraindicaţii. Nu utilizati produse specializate pentru anumite problem fara sfatul medicului. De baza trebuie sa fie o pasta de dinti care protejeaza toate ariile verificate de medicii dentist. Ca sa nu faceti compromisuri intre sanatate si frumusete, va recomandam Blend-a-Med pro-Expert ALL in ONE + Whitening

 

  1. Totodată, un control o dată la 6 luni este obligatoriu, la fel şi igienizarea profesională, existând aspecte pe care doar medicul stomatolog le poate observa după o curăţare minuţioasă şi deci poate preveni apariţia problemelor dentare şi a parodontiului.

 

  1. Daca exista probleme depistate de dentist, nu amanati rezolvarea lor. Acestea se vor agrava, facand rezolvarea mai costisitoare, mai neplacuta, mai greoaie si mai putin sigura.

 

  1. Pe lângă efectuarea controlului bianual, este indicat să parcurgeţi procese de igenizare şi acasă. Pentru acestea există Oral Care Center de la Oral-B, un dispozitiv ce conţine o periuţă de dinţi electricâ, cât şi un irigator Oral-B Oxyjet, pentru o igenizare totală a cavităţii bucale. Acesta patrunde in locurile in care periuta, oricat de performanta, nu poate patrunde, ba chiar si in locurile unde ata dentara nu poate ajuta.
     
  2. Imbratisati tehnologia in beneficiul sanatatii dentare. Tot mai multi oameni utilizeaza periutele electrice. Acestea au 48,000 rotatii pe minut fata de 600 pe care le putem realize manual. In plus, miscarea tip 3D: rotatie, oscilatie, pulsatie – curata pana la 100% mai mult tartru fata de o periuta manuala. Dentistul dvs. va va confirma la urmatoarea consultatie. Incercati periuta electrica Oral-B Triumph. In magazinele mari puteti chiar vedea cum functioneaza si testa capetele la produsele expuse.

 

  1. Obiceiurile alimentare sunt pericolul cel mai mare! Încercaţi să evitaţi alimente bogate în zahăr sau băuturi ce conţin zahăr în concentraţie mare, Alimente sau băuturi care sunt acide sau provoacă aciditate, alimente dure ce pot fisura/fracuta smalţul, băuturi carbogazoase etc.

 

  1. Introduceţi în alimentaţie calciu, fosfor, magneziu şi vitamine, adică fructe şi legume, iaurt, brânză, nuci, peşte.

 

  1. Incercati sa grupati mesele si gustarile. Ideal ar fi sa aveti 5 mese si gustari si sa efectuati un periaj sau clatire cu apa de gura dupa, pentru a nu lasa resturile alimentare in contact cu dintii.
     

Odată instaurată o igienă perfectă, o dieta care ajută la păstrarea cât mai îndelungată a dinţilor pe arcadele dentare, ne putem gândi şi la cosmetizarea acestora fără a dăuna sănătăţii.

Astfel, purtarea unui aparat ce îndreaptă dinţii, albirea acestora, aplicarea faţetelor/coroanelor dentare sunt trucuri pentru un aspect aromnios, plăcut al zâmbetului sănătos. Iar pentru ca zâmbetul să arate precum în reclame, foloseşte pasta de dinţi blend-a-med 3D white Pearl cu extract natural perle, ce oferă albire cosmetic a dinţilor în doar 2 săptămâni!

 

Vezi mai multe articole despre îngrijirea şi sănătatea danturii în secţiunea Dental Health.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân