Supă rece de avocado şi roşii – reţetă fără foc, gata în 3 minute

Aţi auzit cu siguranţă de bucătăria fără foc? Vă provocăm să faceţi o supă super delicioasă, sănătoasă şi rapidă - supă de avocado, roşii, aromatizată cu usturoi
  • Publicat:
  • Actualizat:
Supă rece de avocado şi roşii - reţetă fără foc, gata în 3 minute
Supă rece de avocado şi roşii - reţetă fără foc, gata în 3 minute, foto Shutterstock

Vara şi mai ales după ce am gătit atât de mult în timpul autoizolării la domiciliu, recunoaştem că ne-am cam săturat de reţete complexe ce necesită ore bune în faţa aragazului. Pe lângă salate bogate în legume, fructe, seminţe puteţi încerca şi o supă super delicioasă fără fierbiere.

Aveţi nevoie doar de câteva ingrediente proaspete, dar şi de un robot de bucătărie pentru a le mixa. Un avocado copt – probabil cea mai complicată misiune este să găsiţi un avocado ready to eat. Însă, dacă nu aveţi noroc, puteţi planifica supa cu câteva zile înaite. În general, este nevoie cam de 3, 4 zile până avocado se coace dacă aţi cumpărat unul tare. Un alt ingredient cheie sunt roşiile – pot fi roşii cherry sau roşii normale – este important să fie proaspete şi gustoase. Dacă în cazul supelor fierte gusturile se schimbă mult la fiert, în cazul supelor raw veţi simţi din plin toate aromele.

Curry – mixul de condimente indian vă va purta într-o călătorie culinară în Asia

Mai aveţi nevoie şi de curry – mixul de condimente în stil indian. Le găsiţi atât în magazine naturiste cât şi în supermarket. Sfatul nostru este să adăugaţi iniţial jumătate din cantitate şi apoi dacă vă place gustul să adaugaţi mai mult.
De pătrunjel prospăt tocat mai aveţi nevoie, dar şi de suc proaspăt stors de lămîie. A şi să nu uităm de usturoi – magicul usturoi ce va construi o punte perfectă între gustul de avocado şi cel de roşii. Se mai adaugă şi ulei de măsline sau de cocos. Reţeta este ispirată de la renumitul chef raw vegan Ani Phyo.

Supă de avocado şi roşii – reţetă

Ingrediente

  • 1 avocado mare copt tăiat în cubuleţe
  • 2 căni jumătate de roşii cherry sau jumătate de kg roşii coapte mărunţite
  • Sucul de la lămâie
  • O lingură de ulei de măsline sau de cocos
  • Un sfert de legătură de pătrunjel
  • 1 lingură de curry
  • 2, 3 căţei de usturoi pisaţi
  • 1 cană de apă plată.

Mod de preaparare
Mixaţi cu ajutorul unui robot toate ingredientele timp de câteva minute, în afară de pătrunjel, care se adaugă la sfârşit. Se poate lasă o oră, două la frigider şi se va servi cu poftă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”