Tajine marocan de miel cu ulei de argan

Tajine marocan de miel cu ulei de argan
Tajine marocan de miel cu ulei de argan

Pentru ingrediente, aveţi nevoie de:

1 linguriţă de piper cayenne
2 linguriţe piper negru măcinat
1 ½ lingură de boia de ardei iute
1 ½ lingură de ghimbir măcinat
1 lingură de turmeric
2 linguriţe scorţişoară măcinată
1 x pulpă de miel, tăiat în cuburi de 5cm (aproximativ 1 kg de carne)
2 cepe mari, tocate
2  linguri de ulei de măsline
2 linguri de ulei de argan aIimentar
3 căţei de usturoi, zdrobit
570ml suc de roşii
2 x 400g conserve de roşii tocate
Caise uscate, 115g tăiate pe jumătate
55g smochine, tăiate în jumătate
55g stafide
85g migdale întregi
1 linguriţă de şofran
600 ml supă de carne de miel sau de vită
1 lingură de miere
2 linguri de coriandru,  tocat
2 linguri de frunze de pătrunjel tocate

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 150C.
Adăugaţi piper cayenne, piper negru, boia de ardei iute, ghimbir, şofran şi scorţişoara într-un castron mic şi amestecati-le. Puneţi carnea de miel într-un castron mare şi amestecaţi-o împreună cu jumătate din amestecul de condimente. Acoperiţi şi lăsaţi peste noapte în frigider.

Încălziţi 2 linguri de ulei de măsline şi 2 linguri de ulei de argan alimentar într-un  castron. Adăugaţi ceapa tocată şi restul de amestec de condimente şi fierbeti pe foc mic timp de 10 minute, astfel încât ceapa să devină  moale. Adăugaţi usturoiul zdrobit pentru ultimele 3 minute.

Într-o tigaie separată, încălziţi uleiul rămas şi prăjiţi cuburile de carne de miel pe toate părţile apoi adăugaţi carnea rumenită la castronul mare. De-glazuraţi tigaia cu un sfert din sucul de roşii.

Adăugaţi restul de suc de roşii, roşii tocate, caise, curmale, stafide, migdale, şofran, supa de miel şi mierea în castron. Se aduce la fierbere, apoi se acoperă cu un capac şi se pune  în cuptor pentru 2-2 ore şi jumătate.
Puneţi carnea de miel într-un vas mare tagine sau vas de servire şi presăraţi peste condimente după gust.

Poftă bună!

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Stufat de miel
Stufat de miel
Cel mai nou articol Video:
Dan Zaharescu, director executiv ARPIM: importanța accesului rapid la medicamente de ultimă generație
Recomandări: