Pulpă de miel la cuptor, cu usturoi verde, rozmarin, cimbru şi cartofi noi

Află cum prepari pulpă de miel la cuptor de Paşte! Carnea va fi fragedă şi aromată.
17.04.2020 | Autor: Paula Rotaru
Pulpă de miel la cuptor, cu usturoi verde, rozmarin, cimbru şi cartofi noi

Nu e Paşte fără miel! Dar multă lume evită în continuare carnea de miel, pentru că nu ştie să o gătească.

Şi are de pierdut nu numai din punctul de vedere al gustului, ci şi al beneficiilor.

Carnea de miel bio este bogată în acizi graşi Omega 3 şi Omega 6 şi conţine vitamine din complexul B, care au un rol important în prevenirea bolilor cardiovasculare.
 

Dacă nu ai mai gătit până acum miel sau ai încercat şi rezultatul nu a fost cel dorit, te îndemnăm să încerci reţeta de mai jos, care este uşor de preparat şi nu necesită ingrediente exotice. În această variantă nu lăsăm carnea la marinat, dar îţi garantăm că va fi la fel de fragedă şi de aromată.

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie şi cum se prepară pulpa de miel la cuptor!

Ingrediente

  • O pulpă de miel cu sau fără os de 2 kilograme
  • 3 fire de usturoi verde tocate (sau 5 căţei de usturoi pisaţi)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguriţe de rozmarin uscat
  • 1 linguriţă de cimbru uscat
  • 1 lingură de muştar
  • Sare şi piper, după gust
  • 10 cartofi noi

Mod de preparare

  1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Pune folie de aluminiu într-o tavă încăpătoare pentru cuptor.
  3. Spală bine carnea de miel, apoi usuc-o bine cu prosoape de hârtie.
  4. Cu un cuţit bine ascuţit, fă mici crestături de-a lungul bucăţii de carne.
  5. Într-un bol, amestecă usturoiul (tocat sau pisat), uleiul de măsline, rozmarinul, cimbrul, muştarul, sarea şi piperul.
  6. Pune bucata de carne în tavă, cu partea grasă deasupra, şi „maseaz-o” bine cu amestecul de usturoi, ulei şi condimente, astfel încât aromele să pătrundă şi în crestături.
  7. Introdu în tavă, pe lângă bucata de carne, cei 10 cartofi, peste care adaugi ulei de măsline, sare, piper şi puţin rozmarin.
  8. Lasă la cuptor pentru aproximativ 2 ore, la 180 de grade Celsius.
  9. Înainte să tai friptura, las-o să se „odihnească” 15 minute. Serveşte cu cartofii rumeniţi şi aromaţi, dar şi cu o salată proaspătă de roşii, salată verde, castraveţi, ridichi şi ceapă verde.

Poftă bună!