Piept de raţă cu portocale şi ghimbir

Ingrediente: 4 piepţi mici de raţă, 4 portocale mari, 2 linguri de zeamă de lămâie, o lingură de ghimbir prtoaspăt ras, 20 gr unt foarte rece, 35 ml de după limpede de pasăre de foarte bună calitate, 2 linguri de miere
  • Publicat:
Piept de raţă cu portocale şi ghimbir

Ingrediente:

4 piepţi mici de raţă, 4 portocale mari, 2 linguri de zeamă de lămâie, o lingură de ghimbir proaspăt ras, 20 gr unt foarte rece, 35 ml de supă limpede de pasăre de foarte bună calitate, 2 linguri de miere, o lingură cu sirop de arţar, un baton de scorţişoară, o lingură de seminţe de coriandru, o lingură de coajă de nucşoară (bucăţi), 3 linguri de oţet, sare şi piper măcinat.

Mod de preparare:

1. Zdrobiţi batonul de scorţişoară în bucăţi. Prăjiţi scorţişoara, seminţele de coriandru şi coaja de nucşoară într-o tyigaie antiaderentă, amestecând continuu. Lăsaţi să se răcească, apoi, cu ajutorul unei râşniţe pentru cafea sau pentru condimente, transformaţi amestecul în pudră.

2. Stoarceţi portocalele şi păstraţi sucul. Puneţi mierea, siropul de arţar, ghimbirul ras, sucul de portocală, oţetul şi o lingură de mirodenii râşnite într-o crăticioară, pe care puneţi-o la fiert. Adăugaţi supa de pasăre şi lăsaţi să scadă timp de 15-20 de minute, până ce sosul capătă consistenţa unui sirop. Săraţi şi piperaţi după gust, apoi adăugaţi untul foarte rece, bătând apoi zeama de lămâie. Potriviţi de gust.

3. Încălziţi cuptorul la 210 grade Celsius. Crestaţi pielea pipţilor de raţă cu un cuţit. Săraţi şi piperaţi piepţii, apoi frecaţi-i cu restul de mirodenii măcinate. Puneţi-i apoi într-o tavă pentru cuptor şi lăsaţi să se gătească 10 minute, cu pielea în sus. Lăsaţi să se odihnească 10 minute, în cuptorul stins.

4. Serviţi cu salată de creson sau de măcriş, de mei/hrişcă şi portocale proaspete, sau cu o salată de ridichi albe şi portocale, asezonate cu un fir de ulei de floarea-soarelui.

Ingrediente pentru 4 persoane / Preparare: 30 de minute / Gătire 30-35 de minute

Sursa: „Masterchef, Şcoala de bucătari”, Editura LITERA (www.litera.ro)

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Tocană de miel cu iaurt şi ghimbir
Tocană de miel cu iaurt şi ghimbir
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân