Supă cremă de morcovi cu ghimbir proaspăt

Ingrediente: 1 kg morcovi, o ceapă mare, un ardei gras, unt, smântână lichidă pentru gătit, ghimbir proaspăt, ulei de măsline, baghetă pentru crutoane.
Supă cremă de morcovi cu ghimbir proaspăt

Ingrediente: 1 kg morcovi, o ceapă mare, un ardei gras, unt, smântână lichidă pentru gătit, ghimbir proaspăt, ulei de măsline, baghetă pentru crutoane.


Mod de preparare: se curăţă morcovii şi se pun la fiert împreună cu ceapa şi ardeiul gras. După ce au fiert se separă legumele de apă dar acea apă nu se aruncă. Ardeiul gras se aruncă, iar morcovii cu ceapa se pasează cu blenderul.

Se amestecă piureul de morcovi cu apa în care au fiert iniţial, se adaugă unt şi smântână de gătit, sare şi ghimbirul ras pe răzătoare. Se mai pune la foc 5 minute şi e gata.

Pentru crutoane: se taie bagheta sau orice fel de pâine aveţi în cuburi mici. Într-o tigaie se pune puţin ulei de măsline şi câţiva căţei de usturoi şi se trag bucăţelele de pâine până devin aurii. Se lasă la răcit şi se servesc cu supă.

Reţetă oferită de Irina Mohora în cadrul emisiunii „Reţetele Fericirii„, difuzată pe TV Paprika.

Supă-cremă de cartofi cu şuncă
Supă-cremă de cartofi cu şuncă