Caise cu porc condimentat

6 cotlete de porc, 2 linguri de unt, 2 linguri de ulei de măsline, o ceaşcă de caise uscate sau proaspete, jumătate de ceaşcă de alune crude, 1 linguriţă de ghimbir crud, ras, jumătate de linguriţă de cimbru, jumătate de linguriţă de turmeric.
  • Publicat:
Caise cu porc condimentat

Ingrediente: 6 cotlete de porc, 2 linguri de unt, 2 linguri de ulei de măsline, o ceaşcă de caise uscate sau proaspete, jumătate de ceaşcă de alune crude, 1 linguriţă de ghimbir crud, ras, jumătate de linguriţă de cimbru, jumătate de linguriţă de turmeric.

Mod de preparare:

Carnea se coace la cuptor, în apă. La final, se condimentează cu cimbru, turmeric, ghimbir. Se pune într-o tigaie de teflon şi se trage în tigaie pe ambele părţi, iar la finalul preparării se adaugă untul şi uleiul de măsline. Apoi se pun deasupra caisele uscate sau proaspete, alunele crude, tăiate în jumătăţi sau pisate.

Rezultă un preparat dulceag, dar şi uşor înţepător datorită ghimbirului. Caise aveţi o singură lună pe an, aşadar în această perioadă abuzaţi de aceste mici minuni ale naturii atât în deserturi, cât şi în preparate considerate de bază.

Pe lângă antioxidanţii extrem de putrenici pe care îi conţin, vă furnizează enzime, vitamine, minerale într-un raport perfect. {i absolut toată lumea e de acord că, de toate minunile din fructe, beneficiaţi la maximum în sezonul acestora.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Peşte cu legume crocante
Peşte cu legume crocante
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”