CSÎD a încercat – salată de icre exotică, aperitiv pentru Paşte

Salata de icre este unul dintre cele mai iubite aperitive de pe mesele festive ale românilor. Am testat o variantă fină, cu un uşor gust exotic, dar calibrat .
  • Publicat:
CSÎD a încercat - salată de icre exotică, aperitiv pentru Paşte
Aperitiv pentru Paşte - salată de icre exotică foto Mădălina Drăgoi

Am testat o variantă inedită a acestui preparat care se combină de obicei cu puţin griş sau miez de pâine. Am fost seduşi de gustul salatei de icre cu nucă de cocos. Da, nu este deloc ciudat să faci această combinaţie. În Maldive de exemplu, ţară în care se consumă mult peşte, dar şi multă nucă de cocos găseşti des preparate super delicioase care le includ. De la peşte la icre până la cocos nu a fost decât un pas deci.

Sfatul nostru este să pregătiţi o mică cantitate de salată şi să vă bucuraţi tot timpul de alimente proaspete.

Salată de icre cu cocos – reţetă


Ingrediente pentru 2 porţii

  • O linguriţă de icre de crap (le puteţi înlocui şi cu alt tip)
  • 3 linguri de fulgi de nucă de cocos
  • 2, 3 linguri de ulei
  • zeama de lămâie
  • 1/4 ceapă sau o ceapă verde

Mod de preparare
Icrele se freacă energic cu ulei în sensul acelor de ceasornic. Uleiul se adaugă câte puţin, câte puţin. Pe măsură ce cele două se leagă, se adaugă în ploaie nucă de cocos amestecându-se mereu. Consistenţa trebuie să fie exact ca la salata de icre la care se adaugă griş sau miez de pâine. După gust, adăugaţi şi zeama de lămâie. În mod normal, nu necesită sare suplimentar. Se consumă pe o felie de pâine, crakers sau pe o felie de ardei gras. Poftă bună!
Salata de icre exotica reteta

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Avocado wedges cu sos chipotle
Avocado wedges cu sos chipotle
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân