Tonifica-ti abdomenul

Exercitiilor pentru tonifierea si intarirea musculaturii abdominale iti va ajuta stomacul sa para mai plat imediat ce grasimea de pe burta incepe sa dispara.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Tonifica-ti abdomenul
Tonifica-ti abdomenul

Muschii abdominali sunt una dintre primele zone pe care multe persoane sunt dornice sa le lucreze din moment ce incep sa piarda in greutate. Dar grasimea de pe burta poate fi deosebit de greu de eliminat. In mod cert ai nevoie de o dieta sanatoasa si de multe, multe exercitii.

Vestea buna e ca efectuarea exercitiilor pentru tonifierea si intarirea musculaturii abdominale iti va ajuta stomacul sa para mai plat imediat ce grasimea de pe burta incepe sa dispara.

Zona abdominala este compusa dintr-o combinatie de patru muschi:

– muschii drepti abdominali;

– piramidalii abdominali;

– oblicii abdominali externi si interni;

– muschii transversi ai abdomenului.

Pe langa exercitiile de aerobic, trebuie sa iti lucrezi acesti muschi in mod special de doua sau trei ori pe saptamana. Poate parea descurajator, dar nu numai ca vei avea un abdomen de invidiat, dar aceste exercitii iti vor ajuta si postura, vor atenua durerile de spate si au un impact esential asupra sanatatii tale de termen lung.

De ce conteaza sa faci exercitiile corect ?

O tehnica buna de realizare a exercitiilor nu numai ca este mult mai eficienta, dar, in caz ca sunt realizate incorect, exercitiile pot duce la aparitia problemelor de spate.

Aminteste-ti aceste sfaturi de fiecare data cand faci exercitii:

– intotdeauna expira cand te ridici si inspira pe masura ce revii la pozitia initiala;

– incearca sa nu folosesti muschii gatului. Daca nu poti sa iti tii mainile sprijinite de ceafa, aseaza-le in forma de x peste piept;

– intotdeauna pastreaza-ti barbatia la distanta de un pumn fata de piept in timp ce faci exercitii. In felul asta eviti sa-ti supracoliciti muschii gatului si sa te alegi cu dureri;

– tine-ti spatele drept pe masura ce efectuezi exercitiile. Imagineaza-ti ca o mana uriasa te preseaza de fiecare data cand atingi podeaua cu spatele.

Citeste si: Cum sa ai un abdomen de invidiat fara prea mult efort

Cele mai bune exercitii pentru abdomen:

Crunch –
este un exercitiu simplu. Stai intinsa pe spate, cu genunchii in aer, astfel incat coapsele sa formeze un unghi drept cu trunchiul (genunchii trebuie sa fie indoiti). Daca doresti, poti sa iti sprijini picioarele pe ceva, de exemplu pe un scaun.

Sprijina-ti mainile de ceafa sau aseaza-le peste piept. Ridica usor umerii de pe sol si incearca sa atingi pelvisul cu sternul. Miscarea trebuie executata lent.

Crunch incomplet – este un exercitiu asemanator celui precedent, doar ca iti vei ridica umerii in loc sa ii duci spre pelvis. Miscarea trebuie sa fie rapida. De fapt, este destul de dificil sa fie executata altfel.

Ridicarea picioarelor din culcat – din pozitia culcat pe spate, cu palmele sub fese, ridica picioarele la 30 cm de la sol si mentine-le asa. Incercand sa folosesti doar muschii abdominali, ridica picioarele inca 15 cm. Aceasta miscare trebuie realizata prin inclinarea pelvisului, si nu prin ridicarea picioarelor. Genunchii trebuie sa fie usor indoiti.

La acest exercitiu e usor sa trisezi prin implicarea soldului in miscare, ceea ce reduce dramatic efectul de stimulare al dezvoltarii muschilor abdominali.

Crunch invers –
acest exercitiu se poate realiza pe podea sau pe o banca inclinata. Ai nevoie de ceva de care sa te tii, aflat in spatele capului. Daca alegi banca inclinata, picioarele trebuie sa fie mai jos decat capul. Cu genunchii usor indoiti, impinge pelvisul si membrele inferioare in sus astfel incat sa ajunga deasupra pieptului si apoi revino la pozitia initiala.

Ridicarea genunchilor la piept –
ai nevoie de o bara sau orice altceva de care sa te agati. Priza trebuie sa fie putin mai larga decat latimea umerilor. Incruciseaza gleznele si ridica genunchii la piept (cat de aproape poti). Pelvisul trebuie sa fie usor impins in fata. Opreste miscarea la varf si apoi, lent, coboara genunchii relaxand abdomenul.

E gresit daca lasi brusc picioarele jos si daca te balansezi, pentru ca intervine inertia in miscare, iar muschii abdominali nu mai lucreaza complet. Miscarea spre interior a pelvisului previne durerile de spate, pentru ca astfel vor lucra exclusiv muschii abdominali. Spatele trebuie sa stea intr-o pozitie neutra sau usor rotunjit, in nici un caz arcuit.

Tu cum iti tonifici abdomenul?

Citeste si Forma maxima in familie
                

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cand nu e bine sa faci sport?
Cand nu e bine sa faci sport?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”