Dorinta ta vs. dorinta lui. Stiinta sexi din spatele ei

Atat barbatii cat si femeile isi manifesta dorintele sexuale prin gesturi sau simptome fizice.
  • Publicat:
Dorinta ta vs. dorinta lui. Stiinta sexi din spatele ei
Dorinta ta vs. dorinta lui. Stiinta sexi din spatele ei

Pasiunea este o complicata si misterioasa forta. Ea implica fiecare parte a fiintei noastre, de la creier pana la zonele genitale. Dar ceea ce am vrea sa stim este ce ne face sa simtim dorinta? Cum functioneaza ea? Si de ce dorinta noastra nu se potriveste mereu cu a barbatilor? Citeste mai departe pentru a afla raspunsurile.

Ce ne starneste

Dorinta nu poate fi redusa la stereotipuri exhaustive. Dar anumite convingeri comune despre dorinta barbatilor si a femeilor au un anumit sambure de adevar. Spre exemplu, mai multe studii au aratat ca barbatii sunt intr-adevar mai excitati de stimulii vizuali decat femeile.

Asta nu inseamna ca imaginile le lasa complet reci pe femei. De fapt, un alt studiu recent a aratat ca reactia creierului la femei atunci cand privesc imagini erotice este mult mai puternica decat la orice alt tip de reprezentare vizuala.

Aceste studii confirma si faptul ca barbatii tind sa fie atrasi de calitatile fizice, pe cand femeile sunt incantate de calitatile care dau statut unui barbat. Asta e o ramasita din timpurile preistorice, cand femeile cautau parteneri care sa le poata asigura hrana si protectia, iar barbatii doreau partenere cat mai fertile.

Dar atentie! Se pare ca timpurile s-au schimbat. Un studiu publicat in 2005 a descoperit ca barbatii gasesc mai sexy femeile in pozitii de putere decat pe cele subordonate.

Sexele se diferentiaza cu siguranta atunci cand vine vorba de fanteziile erotice. Pentru femei, fanteziile sexuale implica un tip aratos, gesturi romantice, intimitate emotionala si fizica. Iar barbatii sunt satisfacuti imaginandu-si anumite parti ale corpului si partenere multiple, iar in unele cazuri ei se excita peste masura atunci cand isi inchipuie ca partenerele lor au orgasm.

Femeile, in schimb, par a fi de-a dreptul egoiste cand vine vorba despre fantezii, pentru ele neavand importanta prea mare satisfactia barbatului!

Cum se manifesta dorintapentru tine

– puls si respiratie accelerata;

– cresterea temperaturii corpului;

sanii se umfla, sfarcurile se intaresc;

– fata, pieptul si sanii se inrosesc;

– fluxurile de sange cresc in zona organelor genitale, facandu-le calde si excitate;

– peretii vaginului se umfla si se lubrifiaza;

– clitorisul se umfla, iar doua treimi din partea interioara a vaginului se lungeste

pentru el

– creste tensiunea arteriala si pulsul;

– la unii barbati, se intaresc sfarcurile;

– inrosirea tegumentelor si transpiratie abundenta;

– penisul devine erect;

– rectul si testiculele se contracta.

Nasul stie

Mirosul, impreuna cu alte simturi, este o componenta cheie pentru un sex grozav – gandeste-te la sentimentul care te invaluie cand iti apropii fata de gatul iubitului tau si ii simti parfumul unic. Sunt mirosuri de care nici nu suntem constiente, dar care joaca un rol important in dorinta sexuala.

Acestea sunt produse de feromoni, compusi subtili sau chiar inodori pe care corpul nostru ii elibereaza (cercetatorii cred ca prin glandele sudoripare). Animalele folosesc feromonii pentru a detecta un partener receptiv, iar studiile au aratat ca si barbatii si femeile se folosesc de aceste mirosuri evazive.

Alte cercetari sugereaza ca mirosul nostru este considerat a fi atractiv pentru persoane a caror imunitate genetica este total diferita de a noastra. Iar aceasta diferenta este o combinatie buna pentru nasterea unor copii sanatosi genetic.

Asta poate fi si motivul pentru care atunci cand intalnim pe cineva simtim instant o anumita chimie (buna sau rea):  in subconstientul nostru adulmecam cel mai bun partener.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Cum sa faci din gelozie ceva bun
Cum sa faci din gelozie ceva bun
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân