De ce ne insala barbatii?

Motivele pentru care inselam sau suntem inselate sunt multiple.
  • Publicat:
De ce ne insala barbatii?
De ce ne insala barbatii?

Toate am fost inselate macar o data. Unele dintre noi poate nici nu stiu, iar altele poate sunt inselate chiar acum. Asta ne face sa suferim. Daca am afla care sunt motivele barbatilor, oare ne-ar fi mai usor? Haideti sa vedem ce a scos la iveala un studiu pe mai multi barbati privind infidelitatea lor!

48% dintre barbati au dat vina pe insatisfactiile emotionale
Cam asta a fost cu mitul potrivit caruia barbatii ne insala numai din motive sexuale. Numai 8% dintre ei au declarat ca insatisfactia sexuala este motivul principal al infidelitatii lor.

Cultura zilelor noastre ne spune ca pentru a fi fericiti, barbatii au nevoie de sex. Dar si barbatii sunt fiinte conduse de latura emotionala. Ei vor ca sotiile lor sa le arate ca ii apreciaza si ca inteleg cat de mult se straduiesc sa faca toate lucrurile sa mearga. Problema este ca barbatii nu isi exprima aceste sentimente, asa ca nu ai de unde sa stii cand partenerul tau are nevoie de putina afirmare.

Majoritatea barbatilor considera ca este un gest las sa ceri putina incurajare, iar asta e motivul pentru care nevoile lor emotionale sunt adesea trecute cu vederea. Dar poti crea un obicei ca tu si sotul tau sa va raspundeti cu aprecieri si incurajari. O data ce ati stabilit asta, s-ar putea sa gasesti ca partenerul tau e mult mai multumit.

66% dintre barbatii care au calcat stramb se simti vinovati
Asadar barbatii nu sunt doar niste ticalosi nepasatori si infideli. De fapt, 68% dintre cei care au calcat stramb nu si-au imaginat niciodata ca vor fi necredinciosi partenerei lor. Iar majoritatea dintre ei regreta ca au facut-o.

In mod evident, vina nu e suficienta pentru a face un barbat sa nu-si mai insele sotia. Barbatii sunt foarte buni la compartimentarea sentimentelor. Pot tine in ei aceste sentimente ca sa le infrunte mai tarziu. Asa ca indiferent daca sotul tau jura ca nu te-ar insela niciodata, sa nu-ti imaginezi ca asa ceva nu se poate intampla.

77% dintre barbatii infideli au si un prieten care a calcat stramb
Petrecand timpul liber cu prieteni care au ratacit in afara relatiei, inselatul incepe sa para un “sport normal” pentru sotul tau. Mesajul pe care un barbat si-l trimite in mod subconstient este: prietenul meu este un tip de treaba caruia i s-a intamplat sa isi insele sotia. Banuiesc ca si celor mai buni dintre noi li se poate intampla.

Nu ii poti interzice sotului tau pur si simplu sa nu se mai intalneasca cu D-nul Ochi Alunecosi, dar ii poti cere sa mearga in locuri mai putin tentante. Cum ar fi un eveniment sportiv sau un restaurant, un bar sau un club. Alta strategie ar fi sa iti construiesti cercul social din cupluri casatorite si fericite care impartasesc aceleasi valori. Astfel se va crea un mediu care sprijina casatoria, nu o discrediteaza.

40% dintre barbati isi intalnesc “amanta” la serviciu
Deseori, cele cu care barbatii ne inseala sunt femei care ii lauda, se uita indelung la ei si le complimenteaza eforturile. Unde altundeva pot fi intalnite aceste femei, daca nu la serviciu?! Iar asta e un alt motiv pentru care e atat de importanta aprecierea pe care partenerul tau o primeste acasa.

Din fericire, exista un semn clar care sa te avertizeze daca sotului tau incepe sa-i devina prea apropiata vreo colega. Daca incepe sa o laude sau sa o mentioneze mai mult decat pe un coleg, ar trebui sa ti se ridice antenele. S-ar putea sa fie timpul sa stabiliti ce e in regula si ce nu la locul de munca.

E acceptabil sa lucreze pana tarziu daca numai ei doi au ramas peste program? Pot calatori impreuna cand merg la conferinte? Pot iesi la masa in oras ca sa discute despre un proiect? Intreaba-l cat de confortabil s-ar simti daca si tu ai face aceleasi lucruri cu un coleg de la serviciu!

Doar 12% dintre barbati au spus ca amanta lor era mai atractiva decat sotia
Cu alte cuvinte, un barbat nu calca stramb deoarece crede ca va obtine sex mai bun cu o persoana ce are un corp mult mai atragator. In cele mai multe cazuri, barbatul inseala pentru a umple un gol emotional. El simte o conexiune cu acea femeie, iar sexul vine de la sine.

Daca esti ingrijorata in privinta infidelitatii, concentreaza-te cum sa-ti faci relatia mai puternica si mai plina de dragoste. Nu te lasa preocupata de grija corpul perfect sau de experimentarea unor noi pozitii sexuale. Si totusi, sexul conteaza. E una dintre principalele moduri prin care sotul tau isi exprima dragostea si se simte apropiat de tine. Asadar, fii sigura ca pastrezi sexul in capul listei cu prioritati.

Doar 6% dintre barbati au facut sex cu o femei in aceeasi zi in care au cunoscut-o
De fapt, 73% dintre barbati o cunosc pe cealalta femeie de mai bine de o luna inainte sa te insele. Asta inseamna ca ai timp sa vezi anumite semne inainte ca actul infidel sa aiba loc.

Fii atenta la urmatoarele semne: incepe sa petreaca mai mult timp prin alte parti decat acasa, nu iti mai cere sa faceti sex, starneste cearta mai des sau iti respinge apelurile telefonice. Reactia ta spontana va fi sa il confrunti, dar cei mai multi barbati vor nega orice intentie de infidelitate – mai ales daca nimic fizic nu s-a intamplat. Inca.

In schimb, poti sa te ocupi de ceea ce poti controla – comportamentul tau. Poti prelua conducerea mariajului tau, transformandu-l in ceva mai bun. Nu ezita sa ii arati apreciere, fa-ti o prioritate din timpul petrecut impreuna si initiaza partide de sex mai des.

Da-i un motiv sa te pastreze tot timpul in mintea lui. Si fii deschisa cu sentimentele tale privind ceea ce se petrece intre voi doi (dar, din nou, fara sa mentionezi orice terta persoana).

Poti incerca sa ii spui “Cred ca am inceput sa pierdem unele lucruri importante pentru casnicia noastra si nu as vrea ca ele sa dispara de tot”. Intre timp, asigura-te ca faci tot ceea ce e necesar pentru ca relatia ta sa mearga bine.

Tu ce ai facut cand ai fost inselata?

  

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”