Prof. dr. Tiberiu Bratu: despre mastectomie şi reconstrucţie mamară VIDEO by CSID

Prof. dr. Tiberiu Bratu este unul dintre promotorii operaţiilor de reconstrucţie post cancer de sân, un medic care a militat ca aceste intervenţii să fie decontate de stat.

O femeie care află că are cancer la sân este anunţată adeseori că, pentru a trăi, trebuie să renunţe la o parte din propria feminitate. O mastectomie, chiar şi unilaterală, provoacă traume majore unei femei care îşi sacrifică esenţa pentru a trăi.

Şansa de astăzi a femeilor care trec prina stfel de probleme este activitatea unor medici precum Prof. Dr. Tiberiu Bratu din Timişoara, primvicepreşedinte al Asoociaţiei Plasticienilor din România şi membru al Academiei Europene de Chirurgie Estetică. Profesorul Bratu a organizat acum 12 ani una dintre primele conferinţe dedicate reconstrucţiei de sân post mastectomie, fiind şi unul dintre promotorii discuţiilor de decontare a acestor intervenţii de către sistemul de sănătate românesc.

Datorită unor astfel de medici, femeile care se luptă pentru viaţa lor au şansa să facă o reconstrucţie după mastectomie şi să se simtă din nou, femei. Am vorbit cu Prof. Dr. Tiberiu Bratu despre momentul reconstrucţiei, riscuri, dar şi despre beneficiile unei astfel de intervenţii. 

Vă propunem un interviu exclusiv cu unul dintre cei mai apreciaţi medici plasticieni despre o operaţie care poate schimba viaţa femeilor care au trecut prin lupta cu cancerul de sân.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Prof. Dr. Tiberiu Bratu - Medic Primar Chirurgie Plastică, Microchirurgie reconstructivă și Estetică
Profesorul Doctor Tiberiu Bratu, liderul și fondatorul Centrului Medical Brol, fost președinte al Societății Române de Chirurgie Estetică , chirurg plastician de renume atât în România cât și în străinătate, deține un palmares de peste 30.000 de intervenții chirurgicale efectuate în ...
citește mai mult