Carne de vită aromată cu clementine în stil chinezesc

  • Publicat:
Carne de vită aromată cu clementine în stil chinezesc

Este un preparat delicios, condimentat, aromat, săţios şi lista poate continua la nesfârşit. Trebuie să încercaţi. Iată de ce aveţi nevoie:

Ingrediente: 2 felii de bacon, tăiate în fâşii, o ceapă mare tăiată fideluţă sau mai mare, după cum vă place, 400 gr carne de vită slabă, tăiată fâşii, 2 morcovi mari, decojiţi şi tăiaţi rondele subţiri, jumătate de varză tocată, 3-5 picături de aromă de clementine, 2 linguriţe de făină de porumb, o linguriţă cu sos de soia, câteva frunze de coriandru proaspăt.

Mod de preparare: prăjiţi baconul într-un wok fără ulei (petnru că va lăsa grăsime) timp de 1 minut, peste care adăugaţi ceapa şi vita tăiată fâşii subţiri. Amestecaţi şi lăsaţi la foc mediu timp de 6-7 minute. Esenţa de clementine se dizolvă în 200 de ml de apă şi se adaugă peste amestecul din wok. Aduceţi totul la fierbere şi mai lăsaţi încă 8-10 minute, amestecând din când în când. Apoi, amestecaţi făina de porumb cu sosul de soia şi o lingură de apă şi turnaţi peste amestecul din wok. Se lasă la foc mic până sosul format se îngroaşă. Se serveşte alături de frunze proaspete de coriandru .

Timp de preparare: 35 de minute

Număr porţii: 4

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Burger de pui cu chili şi castravete
Burger de pui cu chili şi castravete
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: