TINCTURĂ DE USTUROI

Denumire științifică: Allium sativum
Producător: DaciaPlant

TINCTURA DE USTUROI este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din bulbi proaspeţi de Allium sativum

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp.

În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

DESPRE  USTUROI:

Usturoiul face parte din familia Alliaceae, fiind o plantă legumicolă cunoscută şi utilizată cu 5000-6000 de ani î.Hr. Creşte spontan în peninsula Iberică, Sicilia, Egipt şi Algeria, în prezent fiind cultivat pe tot globul pământesc. Bulbii de usturoi au fost utilizaţi timp de secole ca singurul remediu în tratarea ciumei. Unii din cei mai renumiţi medici ai antichităţii, cum ar fi Dioscoride şi Galenus recomandau usturoiul pentru combaterea viermilor intestinali, arabii utilizându-l ca antidot în cazul muşcăturilor de viperă şi contra turbării. În timpul Renaşterii, Paracelsus îl considera un adevărat panaceu. În medicina tradiţională usturoiul se folosea pentru eliminarea paraziţilor intestinali şi scăderea colesterolului şi a glucozei din sânge. Se mai numeşte ai, ai-de-grădină, ceapă-albă, osturoi, baib.

Actiuni

INTERN:

Antibacteriană (asupra bacteriilor Gram pozitive şi Gram negative), antimicotică, antivirală, hipocolesterolemiantă, hipolipemiantă, antiagregantă-plachetar, antitrombotică, fibrinolitică, hipoglicemiantă, antihelmintică, antiamoebiană (asupra Giardia lamblia), antihipertensivă, bradicardizantă, stomahică, coleretică, carminativă, antispastică, sedativă, expectorantă, antidiareică, antioxidantă, antitumorală, afrodisiacă.

EXTERN:

Antibacteriană, antimicotică, rubefiantă.

Contribuie la

INTERN:

– menţinerea concentraţiei normale a colesterolului şi grăsimilor în sânge

– menţinerea tendinţei de coagulare a sângelui în limite normale

– menţinerea concentraţiei normale a glucozei în sânge

– menţinerea tensiunii arteriale şi ritmului cardiac în limite normale

– eliminarea paraziţilor intestinali

– menţinerea sănătăţii tractului digestiv şi respirator

– reducerea tensiunilor psihice, conferind o stare de linişte şi calm lăuntric

– protejarea organismului împotriva stresului

– protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

EXTERN:

– menţinerea sănătăţii cavităţii bucale

– reducerea disfuncţiilor articulare

– menţinerea sănătăţii scalpului şi combaterea căderii părului.

Indicatii

INTERN:
 

Se utilizează ca adjuvant în: infecţii respiratorii catarale (bronşite acute şi cronice, tuse), gripă, candidoze bucale şi digestive, hipercolesterolemie, hiperlipemie, ateroscleroză, diabet zaharat, helmintiaze (viermi intestinali), giardioză, hipertensiune arterială, diaree, dizenterie, dispepsii de fermentaţie, meteorism (balonare).

EXTERN:

Se utilizează ca adjuvant în: afte şi candidoză bucală, reumatism, artroze şi pentru creşterea părului.

Contraindicatii

Din cauza conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare.
Gastrită hiperacidă, ulcer gastric şi duodenal, febră, sarcină, alăptare (transmite laptelui mirosul şi gustul de usturoi), alergie la usturoi, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Forma de prezentare: 50ml

Administrare:

INTERN:

Adulţi şi tineri peste 15 ani: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Copii 7-14 ani: câte 5-20 picături de tinctură diluate în 100ml de apă sau supă (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.

EXTERN:

– pentru menţinerea sănătăţii cavităţii bucale se fac spălături locale cu soluţia diluată, obţinută prin adăugarea a 1-2 linguriţe de tinctură la 100 ml de apă (1/2 de pahar);

– pentru reducerea disfuncţiilor articulare se aplică sub formă de comprese cu tinctură, care se menţin la locul afectat minim 2 ore. Înaintea administrării produsului se recomandă ca, persoanele care au o piele sensibilă, să aplice o  cremă cu extract de plante, argilă sau răşină;

– pentru menţinerea sănătăţii scalpului şi combaterea căderii părului se fricţionează pielea capului cu tinctură de 2-3 ori pe săptămână.

Ingrediente: apă purificată, alcool etilic 40% vol., usturoi  (Allium sativum), bulbi, 44%.

Raport plantă/alcool etilic – 1:2

Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Sandwich proteic și chifteluțe vegetale cu piure de cartofi și sos de ceapă