Menta (Ceai)

Denumire științifică: Mentha piperita L.
Producător: Fares

Susţine o bună digestie.
Contribuie la funcţionarea normală a tractului intestinal.

Ingrediente: partea aeriana a plantei Mentha piperita L., fam. Lamiaceae, contine ulei volatil (mentol, mentonă, mentofuran, cineol, limonen), flavonoide, acizi fenolici, triterpene.

Efect
Antispastic, coleretic-colagog (stimulează secreţia şi eliminarea bilei), antiemetic (indeparteaza senzatia de greata), antidiareic, carminativ (ajută eliminarea gazelor intestinale), analgezic, antiseptic.

Intrebuintari principale
Diaree, digestie lenta, indigestie, colici gastro-intestinale, dischinezie biliara, balonare, stari de greata.

Alte intrebuintari
Raceli, congestia nazala (nas infundat)

Contraindicatii
La dozele recomandate La dozele recomandate nu se cunosc.

Preparare
Se prepară infuzie din 1 lingurita planta la o cana cu apa.

Întrebuinţare
Se beau 3-4 căni cu ceai pe zi.

Prezentare: cutie a 50 g

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Mihaela Chivu: soluții pentru bruxism