Fructe de coriandru (Ceai)

Denumire științifică: Coriandrum sativum L.
Producător: Fares

Susţine apetitul şi digestia.
Contribuie la o funcţionare normală a aparatului digestiv.
Ajută la funcţionarea normală a aparatului cardiovascular.

Coriandrul este o plantă cunoscută încă din Antichitate, fiind menţionat în Vechiul Testament şi în Papirusul Ebers, valoarea terapeutică a acestuia fiind evidenţiată şi în lucrările lui Dioscoride şi Varro.

Ingrediente: fructele plantei Coriandrum sativum L., fam. Apiaceae, care conţin ulei volatil în care predomină linaloolul; glicozide flavonoidice; acid cafeic şi clorogenic; taninuri; zaharuri; proteine; mucilagii.

Efect
Antispastic, stomahic (stimulează secreţia sucurilor gastro-intestinale), carminativ (ajută eliminarea gazelor intestinale), vermifug, bactericid, fungicid, tonic.

Întrebuinţari principale
Tulburări dispeptice, meteorism abdominal; flatulenţă; colici.

Alte întrebuinţari
Inapetenţă, astenie, paraziţi intestinali

Contraindicaţii
La dozele recomandate nu se cunosc.

Preparare
Se prepară infuzie din 1 linguriţă la o cană cu apă.

Întrebuinţare
Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi, după mesele principale.

Prezentare: cutie a 50 g

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive