Capsule Articulatii sanatoase L86

Menţine mobilitatea şi flexibilitatea articulaţiilor

Ingrediente/capsulă

-creţuşcă (Ulmariae herba)

-frunze de mesteacăn (Betulae folium)

-rădăcină de lemn dulce (Liquiritiae radix)

-fructe de ienupăr (Juniperi fructus)

-extract de rădăcină de ghiara diavolului (Harpagophyti radix) standardizat în min. 2,7% harpagozide 35 mg

-extract de scoarţă de salcie (Salicis cortex) standardizat în min. 15% salicină 17,5 mg.

Harpagophytum (Ghiara diavolului) este o plantă originară din Africa de Sud. Medicina modernă a pus în evidenţă o importantă acţiune antireumatică datorită prezenţei harpagozidelor cu proprietăţi antiiflamatoare şi analgetice comparabile cu ale fenilbutazonei şi derivatilor pirazolonici. Utilizarea timp mai îndelungat a acestei plante înlătură durerile reumatice, îmbunătăţeşte mobilitatea articulaţiilor fiind eficientă îndeosebi în artroze, spondiloze, poliartrită cronică, nevralgii. Deoarece conduce şi la scăderea concentraţiei de colesterol şi trigliceride din sânge este utilă persoanelor care suferă de afecţiuni reumatismale dublate de adipozitate şi hiperlipidemie.

Scoarţa de salcie albă este precursolul natural al aspirinei. Ea conţine din abundenţă saligenină, constituent care se transformă în organism în acid salicilic, cu acţiune antiinflamatoare, antialgică, antireumatică şi sedativă.

Creţuşca este înrudită ca şi acţiune cu scoarţa de salcie deoarece conţine derivaţi ai acidului salicilic care îi conferă proprietăţi antireumatismale, antiiflamatoare, diaforetice. La acestea se adaugă acţiunea diuretică conferită de flavonoide şi cea protectoare gastrică.

Frunzele de mesteacăn exercită un efect antiinflamator, diuretic, depurativ. Favorizează eliminarea acidului uric şi a reziduurilor metabolice având un efect foarte bun în suferinţele reumatice şi gută.

Glicirizina din rădăcina de lemn dulce are o structură asemănătoare cortizonului conferindu-i un puternic efect antiinflamator şi antialgic.

Studiile ştiinţifice au arătat prezenţa unei substanţe (carbenoxolona) care imprimă o importantă acţiune antiulceroasă.

Fructele de ienupăr având proprietăţi antiinflamatoare şi diuretice sunt utile în inflamaţiile acute ale articulaţiilor şi muşchilor.

Efect

-antiinflamator

-antialgic

-diuretic

-depurativ (favorizeaza eliminarea toxinelor)

-protector gastric

Recomandări

-reumatism

-gută

-dureri dorso-lombare

-dureri musculare

Contraindicaţii
Nu se recomandă copiilor sub 6 ani şi în caz de hipersensibilitate la oricare din ingredientele produsului.

Sarcină şi alăptare
Nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alaptează datorită conţinutului în salicilaţi. Substantele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui.

Efecte secundare şi interacţiuni
Acest produs se poate utiliza concomitent cu alte medicamente.

La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.

Întrebuinţare
1 capsulă de 3 ori pe zi, la 2 ore după masă, cu o cantitate suficienta de apa. Dacă se doreste un efect mai puternic se administrează câte

2 capsule de 3 ori pe zi, timp de 2-4 săptămâni.

Durata curei: 1-3 luni, sau conform recomandării medicului. Cura se poate repeta după o pauză de o lună.

Evaluarea eficienţei

*S-au administrat capsule „Articulaţii Sănătoase” timp de 2 luni la 126 de pacienţi cu artrite, artroze, artropatie urică.

*S-a constatat ameliorarea durererii la peste 80% dintre pacienţi, reducerea semnificativă a redorii articulare şi a contracturii musculare.

*Efectele s-au instalat repede, în primele zile de administrare, atingând maximul la 2 săptămâni de la începutul terapiei.

*Tratamentul fitoterapeutic a fost suficient pentru 88 de pacienţi (70%).

*Poate fi adminstrat şi pacienţilor cu:

-afecţiuni cardiovasculare, deoarece nu produce retenţie hidro-salină

-afecţiuni peptice (gastrite, ulcere), deoarece are şi efect de protecţie a mucoase gastrice.

*Produsul a fost bine tolerat şi lipsit de reacţii adverse.

Prezentare: 60 capsule vegetale a 350 mg

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Sandwich proteic și chifteluțe vegetale cu piure de cartofi și sos de ceapă