Busuioc (Ceai)

Denumire științifică: Ocimum basilicum
Producător: Fares

Contribuie la functinarea normala a aparatului digestiv
Contribuie la buna functionare a aparatului urinar.
Calmant al gatului.

Ingrediente: partea aeriana a plantei Ocimum basilicum, fam. Lamiaceae, care contine ulei volatile, tannin, acid cafeic, acid rozmarinic.


Efect
Antispastic, antiseptic, stomahic (stimulează secreţia sucurilor gastro-intestinale), carminativ (ajută eliminarea gazelor intestinale), antiemetic (indeparteaza senzatia de greata), antiinflamator, emolient, galactagog (stimulează secreţia lactată), diuretic, reconfortant, tonic.

Intrebuintari principale
Balonare, colici, colite spastice si de fermentaţie, gastrite

Alte intrebuintari
Inapetenta (lipsa poftei de mâncare), raceli, bronsite, cistita, astenie, alaptare.

Contraindicatii
Sarcină

Preparare:
Infuzie din 1 lingurita plantă la o cana cu apa.

Întrebuintare:
Se beau 2-3 cani cu ceai pe zi, inainte de masa.

Prezentare: cutie a 50 g

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Gina Chiriac, psihoterapeut: tehnici de a ne respecta promisiunile față de noi înșine