ÎNGERAŞUL VITAMINIZANT (Comprimate masticabile)

VITAMINIZANT este un produs natural cu un conţinut ridicat de vitamine şi minerale, obţinut din 12 fructe de pădure şi extract de morcov, fiind recomandat copiilor în perioada de creştere.

DESPRE VITAMINE ŞI SĂRURI MINERALE:

Vitaminele şi sărurile minerale sunt substanţe indispensabile organismului uman, ele intervenind în procesul de creştere şi dezvoltare al copilului. Majoritatea vitaminelor nu pot fi sintetizate în organism, ele provenind din aportul alimentar. Alimentaţia modernă, bogată în dulciuri, alimente de tip fast food sau sucuri îndulcite artificial, precum şi  prelucrarea termică a alimentelor, conduc la o carenţă de vitamine şi minerale. De asemenea, în perioadele de iarnă alimentaţia este săracă în vitamine, motiv pentru care, pentru corectarea acestei deficienţe, este necesară administrarea suplimentară de produse naturale cu proprietăţi vitaminizante şi remineralizante. 

Carenţa de vitamine se poate manifesta sub 2 forme: hipovitaminoză (lipsa parţială a vitaminelor) şi avitaminoză (lipsa totală a uneia sau mai multor vitamine), ea conducând la apariţia diferitelor afecţiuni sau disfuncţii. Astfel, carenţa de vitamina A determină scăderea vederii, deficitul vitaminei B1 conduce la scăderea randamentului intelectual precum şi la instalarea stării de oboseală, carenţa vitaminei B2 determină reducerea biosintezei proteinelor precum şi apariţia tulburărilor de creştere şi dezvoltare; vitamina B6 are un rol important în buna funcţionare a sistemului nervos şi imunitar, fiind, de asemenea, indispensabilă în procesul de formare a globulelor roşii; vitamina B9 (acidul folic) îndeplineşte un rol important în metabolismul proteinelor şi în formarea hematiilor, carenţa ei conducând la apariţia anemiilor; deficitul de vitamină C conduce la scăderea imunităţii organismului şi la apariţia infecţiilor; vitamina D favorizează absorbţia intestinală a calciului şi fixarea lui în oase, carenţa ei conducând la apariţia rahitismului; lipsa de vitamină P produce mărirea fragilităţii capilare şi apariţia petelor la nivelul pielii, iar vitamina PP (niacina) este implicată în metabolismul glucidelor, lipidelor şi al proteinelor, deficitul ei determinând apariţia pelagrei.

Carenţa de săruri minerale conduce la perturbări în procesul de creştere şi dezvoltare al scheletului şi al dinţilor. Carenţa de calciu determină apariţia rahitismului, lipsa de magneziu conduce la tulburări cardiace şi spasmofilie, deficitul de fier determină apariţia anemiei, iar carenţa de fosfor produce afecţiuni osoase. 

Contribuie la:

– procesul de vitaminizare şi remineralizare al organismului

– susţinerea organismului în perioada de creştere

– creşterea poftei de mâncare

– susţinerea organismului în cazul unui aport alimentar deficitar

– îmbunătăţirea stării generale şi rezistenţei organismului

– reducerea stărilor de slăbiciune şi oboseală

– refacerea organismului după boală

– normalizarea acuităţii vizuale în condiţii de iluminare redusă

– protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Contraindicatii:

Diabet zaharat, alergie la oricare dintre componentele produsului.

Administrare:

Copii sub 5 ani: 1-2 comprimate pe zi; pentru evitarea pericolului de înecare, comprimatele se sfărâmă, iar apoi se dizolvă în 15 ml de apă sau ceai (o lingură). Se administrează cu 30 minute înaintea mesei.

Copii între 5 şi 9 ani: se suge câte 1 comprimat de 4 ori pe zi, cu 30 minute înaintea mesei.

Copii între 10 şi 14 ani: se sug câte 1-2 comprimate de 4 ori pe zi, cu 30 minute înaintea mesei.

Ingrediente/comprimat (1100mg): zahăr compresibil; acerola (Malpighia punicifolia)- extract apos din fructe cu 50% vitamină C (200mg); extract hidroalcoolic uscat 5:1 din  fructe amestecate[cătină(Hippophae rhamnoides) (20%); corn (Cornus mas) (15%); merişor (Vaccinium vitis-idaea) (15%); soc (Sambucus nigra) (15%); afin (Vaccinium myrtillus) (10%);coacăz-negru (Ribes nigrum) (5%); porumbar (Prunus spinosa) (5%); scoruş-de-munte (Sorbus aucuparia) (5%); boz (Sambucus ebulus) (2,5%); măceş (Rosa canina) (2,5%); păducel (Crataegus monogyna) (2,5%); zmeur (Rubus idaeus) (2,5%)] (300mg); morcov (Daucus carota) – extract hidroalcoolic cu 1% beta-caroten din rizomi (50mg); celuloză microcristalină; dioxid de siliciu coloidal; stearat de magneziu.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?