Plop (Populus tremuloides)

Denumire științifică: Populus
Denumire populară: Plop, Plută

Descriere

Plopii sunt arbori foioşi, cu tulpinã înaltã, care cresc spontan sau sunt plantaþi ca arbori ornamentali în parcuri, pe marginea aleilor sau drumurilor. Sunt răspândiţi în toată Europa, Asia, America Centrală şi de Nord, trăind 300-400 de ani, cu o mare putere de regenerare.

De la plop se recolteazã în scop medicinal mugurii foliari, primãvara înainte de desfacerea frunzelor.

Compoziţie

Mugurii frunzelor conţin salicinã, populinã, ulei volatil, acizi graşi, taninuri, rãşini, saponine, flavonoizi, iar principalii componenţi ai uleiului volatil sunt trei forme de betulenol.

Acţiune

Principiile active din muguri au acţiune astringentã, antiinflamatoare, slab analgezicã, antisepticã, diureticã, sudorificã, cicatrizantã, expectorantã, antipireticã.

Indicaţii terapeutice

Preparatele din muguri de plop sunt utilizate în infecţii respiratorii cu tuse, afecţiuni renale, boli reumatice, hemoroizi, plãgi, arsuri, afecţiuni dermatologice, flatulenţă, diaree, răceală, infecţii urinare, cistită.

Administrare:

Pentru uz intern, se preparã o infuzie din 1-2 linguriţe de muguri la 1 canã cu apã. Se beau 2-3 cãni pe zi.

Pentru uz extern, se preparã infuzia în acelaşi fel şi se aplicã local, sub formã de spãlãturi sau comprese.

Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le completează. Gândul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.

Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Vezi Plante medicinale în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal