Fasole (Phaseolus vulgaris)

Denumire științifică: Phaseolus vulgaris
Denumire populară: Fasole
Fasole (Phaseolus vulgaris)

Descriere

Fasolea este o plantã leguminoasã binecunoscutã în alimentaţie. Fructul se prezintã sub formã de pãstãi, iar dupã îndepãrtarea boabelor se obţin tecile, utilizate în scop medicinal.

Fasole – Compoziţie

Tecile de fasole au un conþinut însemnat de flavonoizi, argininã, galedinã.

Fasole – Acţiune

Tecile au acţiune diureticã şi substanţe de naturã proteicã, care conferă proprietãţi hipoglicemiante.

Indicaţii terapeutice

Fitoterapia cu teci de fasole este indicată în cazul pacienţilor cu diabet.

Decoctul se preparã din 1 lingurã de teci de fasole uscate şi mãrunţite, la 1 canã cu apã. Se fierb 5 minute şi se beau 3 cãni pe zi

Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le completează. Gândul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.

Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Vezi Plante medicinale în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?