Un mic dejun bogat in carbohidrati, mai eficient in dieta decat o ora de plimbare

Un mic dejun bogat in carbohidrati este metoda sigura si eficienta de a scapa de kilogramele in exces.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Un mic dejun bogat in carbohidrati, mai eficient in dieta decat o ora de plimbare
Un mic dejun bogat in carbohidrati, mai eficient in dieta decat o ora de plimbare

Un mic dejun bogat in carbohidrati este metoda sigura si eficienta de a scapa de kilogramele in exces. Aceasta este concluzia la care a ajuns un grup de cercetatori de la Universitatea de Medicina din Nottingham, condusi de directorul institutiei prof. dr. Ian MacDonald, informeaza site-ul MSN Health, citat de Gandul.info.

Potrivit oamenilor de stiinta carbohidratii precum ovazul sau cerealele integrale stimuleaza organismul sa arda mai multe kilocalorii decat 60 de minute de plimbare.

Cercetatorii au aratat ca un mic dejun compus din musli cu lapte, piersici, iaurt si suc de mere ajuta la slabit, comparativ cu unul compus din fulgi de porumb cu lapte degresat, sau doua felii de paine alba cu unt si gem, dupa ce au monitorizat doua grupuri de voluntari.

Desi ambele mese contin acelasi numar de kilocalorii, primul mic dejun a ridicat mai incet nivelul de insulina din sange, iar in zilele in care subiectii mancau la prima masa a zilei cereale integrale au ars de doua ori mai multe grasimi decat ar fi facut-o in mod normal in timpul unei plimbari de 60 de minute. Secretul consta in cantitatea de carbohidrati regasiti in micul dejun, sustin oamenii de stiinta.

Expertii completeaza ca printre alimentele ideale pentru un mic dejun atunci cand vrem sa slabim se mai numara migdalele, nucile, alunele sau zmeura.

Sursa: Gandul.info.

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân