Fii cea mai bună versiune a ta!

Schimbarea în bine şi, implicit, dezvoltarea pe plan profesional şi personal presupun curaj, inteligenţă emoţională şi autenticitate. Însă, poate mai important, presupun încredere în sine.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Fii cea mai bună versiune a ta!

Ceea ce comunicăm despre noi înşine, dar mai ales felul în care alegem să o facem, ne influenţează semnificativ parcursul profesional şi personal, altfel spus – succesul vieţii pe care o trăim.

Calitatea interacţiunilor cu toţi cei din jurul nostru este dată de capacitatea noastră de a ne face memorabili, de a ne găsi şi exploata acele elemente diferenţiatoare pentru care ajungem să fim căutaţi.

Dacă reuşim să descoperim care ne sunt talentele, valorile, ce ne pasionează şi ce ne motivează vom vedea că devenim din ce în ce mai buni în ceea ce facem. 

Modul nostru de a ne exprima şi felul în care alegem să comunicăm despre noi, cum ne îmbrăcăm, dar şi atenţia pe care o acordăm îngrijirii personale sunt esenţiale în aceste interacţiuni sociale. 

Potrivit cercetătorilor Unilever, una dintre afecţiunile care influenţează în mod negativ încrederea în sine este mătreaţa. Aproximativ 85% din bărbaţii care îşi fac griji în privinţa mătreţii par mai puţin încrezători.

Astfel, dezvoltarea profesională şi personală este strâns legată de autocunoaştere şi încrederea în sine.

Paul Olteanu, trainer în comunicare publică şi branding personal explică:

”De regulă ajungi să-ţi construieşti un brand personal în momentul în care doreşti să faci o schimbare, fie de job, fie de cerc de prieteni, îşi doreşti să cunoşti pe cineva sau pur şi simplu urmăreşti să ieşi din anonimat.
Un prim pas este să te faci cunoscut, dar şi să ieşi din zona de confort. Şi cum poţi face asta dacă nu ”punându-te pe piaţă”, atât în offline, participând la diferite evenimente (conferinţe, petreceri, acţiuni de voluntariat) ce-ţi permit să cunoşti oameni noi, cât şi în online, construindu-ţi o prezenţă relevantă.
Schimbarea în bine şi, implicit, dezvoltarea pe plan profesional şi personal presupun curaj, inteligenţă emoţională şi autenticitate. Însă, poate mai important, presupun încredere în sine.”

Încrederea în atuurile personale este dată, printre altele, de grija pe care o acorzi modului în care arăţi, ceea ce contribuie în mod decisiv la formarea primei impresii. Dacă ai un păr curat, fără mătreaţă, ai şi încrederea să te arăţi lumii exact aşa cum eşti, fără a avea nimic de ascuns.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân