CDC: Asimptomaticii sunt cei care răspândesc virusul SARS-CoV-2

CDC anunță că persoanele care sunt diagnosticate cu COVID-19, dar nu prezintă niciun simptom sunt cele care produc răspândirea virusului.
  • Publicat:
CDC: Asimptomaticii sunt cei care răspândesc virusul SARS-CoV-2
CDC: Asimptomaticii sunt cei care răspândesc virusul COVID-19

Persoanele care sunt diagnosticate cu COVID-19, dar nu prezintă niciun simptom sunt cele care produc răspândirea virusului SARS-CoV-2, anunță Centrul de Prevenție și Control al Bolilor.

În majoritatea cazurilor, persoanele infectate nu au prezentat simptome precum tuse, febră, dificultate în respirație în primele șase zile de la contractarea virusului SARS-CoV-2. CDC estimează că 50% dintre infectări sunt transmise de persoanele care nu prezintă simptome, ceea ce înseamnă că cel puțin jumătate dintre noile infectări provin de la persoane care nu știu că sunt contagioase.

În această perioadă, masca este extrem de importantă pentru încetinirea răspândirii noului coronavirus, indiferent că este vorba despre o mască făcută acasă, textilă, sau despre una chirurgicală. Purtarea ei este benefică pentru oprirea răspândirii virusului și pentru protejarea atât a celui ce o poartă, cât și a persoanelor cu care intră în contact.

Importanța măștii de protecție împotriva COVID-19

Robert Redfield, reprezentant al Centrului de Prevenție și Control al Bolilor (CDC), a stârnit un val de controverse după ce a sugerat că masca de protecție ar putea fi mult mai eficientă decât vaccinul anti-COVID.

De asemenea, Redfield a descris masca de protecție ca fiind „cel mai important și puternic instrument pentru sănătate pe care îl avem”.

În tot acest timp au apărut numeroase cercetări care sprijină purtarea măștii de protecție. Un studiu publicat în BMJ Global Health arată că purtarea măștilor de către gospodarii din Beijing a fost asociată cu o răspândire redusă a noului coronavirus. În gospodăriile în care locuitorii purtau măști încă dinainte ca prima persoană să se infecteze, transmiterea virusului și apariția simptomelor au fost reduse până la 79%.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”