Cartofi la cuptor cu Salam Săsesc

Dacă nu mai ai idei de rețete, venim către tine cu o sugestie care să-ți încânte papilele gustative: cartofi la cuptor cu Salam Săsesc de la Cris-Tim.
  • Publicat:
Cartofi la cuptor cu Salam Săsesc
Foto: shutterstock

Cartoful se numără printre alimentele preferate de români, iar asta pentru că se pot obține numeroase preparate, este versatil, delicios și foarte ușor de integrat în orice rețetă. Dacă nu mai ai idei de rețete, venim către tine cu o sugestie care să-ți încânte papilele gustative: cartofi la cuptor cu Salam Săsesc de la Cris-Tim.

Rețetă cartofi la cuptor cu Salam Săsesc

Ingrediente pentru două porții:

  • 2 cartofi mari, albi
  • 100g Salam Săsesc de la Cris-Tim
  • ceapă verde
  • 100g mozzarella rasă
  • 100g mozzarella feliată
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

  1. Se spală cartofii și se crestează de la un capăt la altul, astfel încât să se formeze spații suficient de mari încât să încapă feliile de Salam Săsesc.
  2. Se pun pe o tavă cu foaie de copt și se introduc feliile de Salam Săsesc de la Cris-Tim în fiecare spațiu, alături de feliile de mozzarella.
  3. Se adaugă ulei de măsline deasupra, sare și piper și se introduc în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius pentru 20-30 de minute, până se înmoaie.
  4. Se scot din cuptor, se presară mozzarella rasă din abundență și se mai lasă încă 5-10 minute până ce mozzarella prinde o culoare aurie.
  5. Se servesc cu ceapă verde tocată mărunt și presărată deasupra.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”