Aperitiv cu salam, rozmarin, curmale și nuci pecan

Pentru că în bucătărie poți fi creativ, iată o versiune de aperitiv excelentă pentru petrecăreți: aperitiv cu salam, rozmarin, curmale și nuci pecan.
  • Publicat:
Aperitiv cu salam, rozmarin, curmale și nuci pecan
Foto: envato

Știm deja la ce te gândești: nuci și carne în aceeași combinație? Află că acest duo încântă papilele gustative mai ales dacă știi exact ce să faci să le scoți gustul în evidență. Și, pentru că în bucătărie poți fi creativ, iată o versiune de aperitiv excelentă pentru petrecăreți: aperitiv cu salam, rozmarin, curmale și nuci pecan.

În primul rând, salamul face ca preparatul să fie unul crispy, nucile pecan oferă acel gust untos, iar curmalele se combină excelent cu aroma oferită de rozmarin. Astfel obții un mix de gusturi: sărat, crocant, dulceag, ideal ca gustare la petrecere.

Aperitiv cu salam, rozmarin, curmale și nuci pecan

Ingrediente pentru 6-8 porții

Mod de preparare:

Pasul 1

Pune într-o tigaie medie feliile de Salam Bănățean de la Cris-Tim și lasă-le la foc mediu, timp de 3 minute, până devin crispy. Transferă salamul într-un bol.

Pasul 2

Pune 4-5 crenguțe de rozmarin în aceeași tigaie și lasă-le timp de 1 minut. Transferă-le mai apoi în bolul cu salam.

Pasul 3

Pune nucile pecan în tigaie, adaugă sare și lasă-le la gătit aproximativ 2 minute. Adaugă înapoi în tigaie salamul și crenguțele de rozmarin, apoi adaugă cele 10 curmale tăiate pe jumătate. Lasă totul la gătit timp de încă un minut. Se servesc alături de sare de mare. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Paste cremoase cu șuncă și ciuperci
Paste cremoase cu șuncă și ciuperci
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being