Dr. Mihaela Sebeni: importanţa mamografiei şi ecografiei în depistarea cancerului mamar VIDEO

Dr. Mihaela Sebeni, medic primar radiologie şi imagistică medicală în cadrul Sanador, explică importanţa mamografiei şi ecografiei în depistarea cancerului de sân.

Anual, peste 2 milioane de femei din întreaga lume se îmbolnăvesc de cancer mamar. Tumorile maligne localizate la nivelul sânului reprezintă cea mai frecventă patologie malignă diagnosticată în rândul femeilor.

La ora actuală, cancerul mamar se poate trata cu succes dacă este depistat în stadiu incipient. De aceea, specialiştii recomandă respectarea evaluărilor senologice regulate din care fac parte ecografia şi mamografia.

Programul de investigaţii poate fi stabilit pentru fiecare femeie în parte în funcţie de istoricul familial în ceea ce priveşte cancerul mamar, dar şi de ceea ce despistează medicii de-a lungul anilor.

În ceea ce priveşte investigarea de mare acurateţe a glandei mamare, tehnologia permite astăzi realizarea imagisticii avansate cu ajutorul dispozitivelor precum cele care fac mamografie cu tomosinteză. Am stat de vorbă în interviul video cu dr. Mihaela Sebeni, medic primar radiologie şi imagistică medicală în cadrul Sanador, despre recomandările de ultimă oră în ceea ce priveşte sănătatea sânilor!