Dr. Mihaela Sebeni: importanţa mamografiei şi ecografiei în depistarea cancerului mamar VIDEO

Dr. Mihaela Sebeni, medic primar radiologie şi imagistică medicală în cadrul Sanador, explică importanţa mamografiei şi ecografiei în depistarea cancerului de sân.

Anual, peste 2 milioane de femei din întreaga lume se îmbolnăvesc de cancer mamar. Tumorile maligne localizate la nivelul sânului reprezintă cea mai frecventă patologie malignă diagnosticată în rândul femeilor.

La ora actuală, cancerul mamar se poate trata cu succes dacă este depistat în stadiu incipient. De aceea, specialiştii recomandă respectarea evaluărilor senologice regulate din care fac parte ecografia şi mamografia.

Programul de investigaţii poate fi stabilit pentru fiecare femeie în parte în funcţie de istoricul familial în ceea ce priveşte cancerul mamar, dar şi de ceea ce despistează medicii de-a lungul anilor.

În ceea ce priveşte investigarea de mare acurateţe a glandei mamare, tehnologia permite astăzi realizarea imagisticii avansate cu ajutorul dispozitivelor precum cele care fac mamografie cu tomosinteză. Am stat de vorbă în interviul video cu dr. Mihaela Sebeni, medic primar radiologie şi imagistică medicală în cadrul Sanador, despre recomandările de ultimă oră în ceea ce priveşte sănătatea sânilor!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Mihaela Sebeni - Medic primar radiologie-imagistică medicală
Dr. Mihaela Sebeni, medic primar și Doctor în Științe Medicale cu teza "Corelații histopatologice/imagistice în patologia mamară", a început supraspecializarea în Imagistica Senologică în urmă cu peste 20 de ani, fiind unul dintre primii formatori în Mamografie din țară. A ales această ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar radiologie-imagistică medicală
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult