Dr. Florin Turcu: cum se poate trata obezitatea prin intervenţie chirurgicală VIDEO

Dr. Florin Turcu, medic primar chirurgie generală, chirurgie bariatrică, explică pe larg în ce constau intervenţiile de tratare a obezităţii care se fac cu succes în cadrul Sanador.

Excesul ponderal afectează la ora actuală peste 1, 9 miliarde de oameni. Dintre aceştia, peste 650 de milioane suferă de obezitate. Conform datelor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, numărul persoanelor care suferă de obezitate s-a triplat din 1975 şi până astăzi. Obezitatea afectează la ora actuală şi mulţi copii, la nivel mondial, 39 de milioane cu vârsta sub 5 ani confruntându-se cu excesul ponderal şi cu obezitate.

Obezitatea reprezintă acumularea anormală a unei cantităţi de grăsime în organism, acumulare asociată pe termen lung cu boli grave precum cele cardiovasculare, diabet sau cancer. O persoană cu exces ponderal are un indice de masă corporală între 25 şi 30 (indexul de masă corporală se calculează împărţind greutatea în kilograme la înălţimea la pătrat exprimată în metri). Persoanele care au un indice de masă corporală peste 30 se consideră obeze.

Obezitatea trebuie combătută prin reducerea aportului de calorii, mişcare, odihnă de calitate, dar şi măsuri care pot implica intervenţiile chirurgicale cum sunt cele din bariatrie. Acesta este un domeniu în plină dezvoltare, având în vedere numărul tot mai mare de persoane obeze şi include intervenţii de modificare a dimensiunii stomacului. Astfel, pacienţii vor mânca mai puţin, iar în decurs de 9-12 luni, vor pierde din masa corporală şi vor câştiga la capitolul „sănătate”.

Şi în România, chirurgia bariatrică a schimbat în bine vieţile multor persoane cu obezitate. Acestea au slăbit şi se menţin, starea lor de sănătate şi cea psihică fiind mult îmbunătăţite. Prin intervenţiile bariatrice, este reglat şi apetitul exagerat, iar pacienţii reînvaţă să trăiască sănătos. Astfel de intervenţii bariatrice se realizează cu succes în România în cadrul Sanador.

Dr. Florin Turcu, medic primar chirurgie generală şi chirurgie bariatrică în cadrul Sanador, explică în interviul video beneficiile bariatriei pentru persoanele cu obezitate.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Florin Turcu - Medic primar Chirurgie generală
Dr. Florin Turcu este Medic primar chirurgie generală la Spitalului Clinic SANADOR din București. Competență în chirurgie laparoscopică Educație și formare Perioada 2012 Calificarea / diplomă obținută: medic primar Chirurgie Generală Perioada 2005 Competențe profesionale ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar Chirurgie generală
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult