Dr. Corina Neamțu: vaccinul anti COVID-19 la pacienții cu boli tiroidiene

Dr. Corina Neamțu, medic primar endocrinolog în cadrul Sanador, explică ce trebuie să știe pacienții cu boli tiroidiene despre vaccinul anti COVID-19.

Suntem în plină campanie de vaccinare anti COVID-19, iar anumite categorii de bolnavi cronici au prioritate. O întrebare care apare deseori și pe care o primesc medicii este legată de contraindicații. Medicul primar endocrinolog Corina Neamțu explică ce trebuie să știe persoanele cu boli tiroidiene despre vaccinul anti COVID-19.

„Până la această oră, având în vedere cele câteva studii din ultimul an focusate pe tiroidă, nu există nicio contraindicație pentru pacienții tiroidieni să efectueze vaccinul anti COVID 19. Aceasta independent de ce formă de afecțiune tiroidiană au. Fie că vorbim despre o afecțiune autoimună, fie că ne referim la cei cu gușă nodulară, nu există o contraindicație în acest moment pentru vaccinare” ne-a declarat în interviul video pe care ni l-a acordat dr. Corina Neamțu, medic primar endocrinolog în cadrul Sanador.

În plus, medicul Corina Neamțu ne-a explicat că afecțiune autoimună tiroidiană nu crește suplimentar riscul de contractare a virusului SARS-COV-2. Cât privește riscul de  complicații, medicul Corina Neamțu vine cu o precizare: „Aici face excepție o anumită categorie de pacienți cu boală tiroidiană autoimună și hipertiroidie care nu sunt echilibrați sau care nu știu că sunt în această situație. Dacă acești pacienți fac o formă medie sau severă de COVID-19, pot precipita o complicație a bolii tiroidiene, așa-numita furtună tirotoxică, lucru care nu e de dorit.”

Mai multe detalii despre bolile tiroidiene în contextul COVID-19 și despre vaccinare puteți afla din interviul video realizat cu dr. Corina Neamțu, medic primar endocrinolog în cadrul Spitalului Clinic Sanador.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Corina Neamţu - Medic primar endocrinolog
Dr. Corina Neamţu este medic primar endocrinolog, doctor în Ştiinţe Medicale, competenţă în ecografie generală, ecografie endocrină, patologie osoasă endocrino-metabolică. Cu peste 24 de ani de experienţă în domeniul endocrinologiei, Dr. Corina Neamţu deţine peste 30 de lucrări publicate ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar endocrinolog
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult