Dr. Corina Neamțu: vaccinul anti COVID-19 la pacienții cu boli tiroidiene

Dr. Corina Neamțu, medic primar endocrinolog în cadrul Sanador, explică ce trebuie să știe pacienții cu boli tiroidiene despre vaccinul anti COVID-19.
25.01.2021 | Beatrice Osanu

Suntem în plină campanie de vaccinare anti COVID-19, iar anumite categorii de bolnavi cronici au prioritate. O întrebare care apare deseori și pe care o primesc medicii este legată de contraindicații. Medicul primar endocrinolog Corina Neamțu explică ce trebuie să știe persoanele cu boli tiroidiene despre vaccinul anti COVID-19.

„Până la această oră, având în vedere cele câteva studii din ultimul an focusate pe tiroidă, nu există nicio contraindicație pentru pacienții tiroidieni să efectueze vaccinul anti COVID 19. Aceasta independent de ce formă de afecțiune tiroidiană au. Fie că vorbim despre o afecțiune autoimună, fie că ne referim la cei cu gușă nodulară, nu există o contraindicație în acest moment pentru vaccinare” ne-a declarat în interviul video pe care ni l-a acordat dr. Corina Neamțu, medic primar endocrinolog în cadrul Sanador.

În plus, medicul Corina Neamțu ne-a explicat că afecțiune autoimună tiroidiană nu crește suplimentar riscul de contractare a virusului SARS-COV-2. Cât privește riscul de  complicații, medicul Corina Neamțu vine cu o precizare: „Aici face excepție o anumită categorie de pacienți cu boală tiroidiană autoimună și hipertiroidie care nu sunt echilibrați sau care nu știu că sunt în această situație. Dacă acești pacienți fac o formă medie sau severă de COVID-19, pot precipita o complicație a bolii tiroidiene, așa-numita furtună tirotoxică, lucru care nu e de dorit.”

Mai multe detalii despre bolile tiroidiene în contextul COVID-19 și despre vaccinare puteți afla din interviul video realizat cu dr. Corina Neamțu, medic primar endocrinolog în cadrul Spitalului Clinic Sanador.