Cele mai avansate forme de radioterapie disponibile la SANADOR

  • Publicat:
  • Actualizat:
Cele mai avansate forme de radioterapie disponibile la SANADOR
Sursa foto: SANADOR

Radioterapia reprezintă o metodă de tratament folosită în patologia oncologică în asociere cu alte metode terapeutice sau singulară. Acționează utilizând fotoni cu energii înalte și are funcție distructivă la nivelul celulelor neoplazice.

Radioterapia poate fi utilizată ca tratament curativ singular în tratamentul cancerului, dar și în asociere cu chirurgia, chimioterapia sau hormonoterapia.

Această metodă de tratament are scopul de a preveni apariția metastazelor sau a recidivelor, de a vindeca boala, de a încetini creșterea tumorală, de a stopa răspândirea celulelor tumorale în corp, precum și scop paliativ, pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților aflați în stadii terminale ale bolii.

La Centrul Oncologic SANADOR, pacienții pot efectua mai multe tipuri de radioterapie: radioterapie externă, radioterapie internă și radioterapie metabolică.

Radioterapia are indicație de tratament într-o paletă foarte extinsă de patologii oncologice: cancere ginecologice (sân, col uterin, endometru, vagin, vulvă), cancere urogenitale (prostată, vezică, penis), cancere ORL (faringe, laringe, cavitate orală), cancere digestive (esofag, stomac, rect), cancere pulmonare, cancere cerebrale, cancere hematologice, de măduvă osoasă sau ganglioni (leucemii, limfoame).

Centrul Oncologic SANADOR pune la dispoziție cea mai performantă tehnologie existentă pentru radioterapie, oferind performanță și standarde înalte de execuție a procedurilor medicale, prin iradierea țintită a tumorilor cu doze eficiente, reducând totodată iradierea organelor învecinate.

Centrul Oncologic SANADOR oferă servicii integrate și complete pentru diagnosticul și tratamentul cancerelor, oferind acces pacienților la echipamente moderne pentru radioterapie externă (cele două acceleratoare liniare de ultimă generație Varian TrueBeam și TrueBeam STH HIGH Definition), brahiterapie (echipamentul Varian GammaMedPlus iX), scanare 4D (Philips CT 4D Big Bore).

Pacienții primesc recomandarea de tratament prin radioterapie în urma unei analize amănunțite a cazului medical.

Cu acest scop, se întocmește o comisie oncologică multidisciplinară (Tumor Board) formată din medici cu experiență, din diferite specialități (Oncologie medicală, Radioterapie, Chirurgie oncologică, Medicină nucleară, Radiologie și imagistică medicală, dar și alte specialități de interes pentru cazuistica respectivă), în cadrul căreia se analizează opțiunile terapeutice și se rezumă planul de tratament adecvat fiecărui caz.

Radioterapia este una dintre cele mai utilizate metode de tratament oncologic și se impune în tratamentul tot mai multor pacienți cu cancere, cu asociere diferită de patologii, la pacienți de vârste diferite și cu statusuri imunitare diferite. Astfel, acțiunea radioterapiei va fi diferită dependent de particularitățile fiecărui organism.

La SANADOR, rezultatul terapeutic este maximal din punctul de vedere al facilităților, al performanței echipamentelor și al profesionalismului echipei medicale. Însă pentru a spori complianța la tratament, recomandăm pacienților să adopte o atitudine optimistă la inițierea tratamentului. Există studii care demonstrează că există o rată de vindecare mai bună la pacienții cu o abordare pozitivă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”