Ce indică scorul BI-RADS şi când se foloseşte?

Scorul BI-RADS este utilizat de medicii radiologi pentru a descrie rezultatele examenelor imagistice şi pentru a recomanda o strategie terapeutică.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ce indică scorul BI-RADS şi când se foloseşte?

Dacă în perioada următoare vei efectua un examen imagistic de depistare sau diagnosticare a afecţiunilor mamare (o ecografie, o mamografie sau un RMN), este posibil ca rezultatul să conţină şi un scor BI-RADS.

Scorul BI-RADS (un acronim pentru Breast Imaging Reporting and Database System, sistemul de baze de date şi raportare în imagistica sânului), este utilizat de medicii radiologi pentru a descrie rezultatele examenelor imagistice şi pentru a recomanda o strategie terapeutică.

Sistemul este utilizat pentru interpretarea şi raportarea aspectelor din imagistica mamară, din care decurge o anumită strategie.

Datorită modului în care clarifică informaţia imagistică, acesta a fost recunoscut şi acceptat de specialiştii din toată lumea ce activează în domeniul senologiei.

Scorul BI-RADS stabilit de medicul radiolog trebuie discutat întotdeauna cu un medic clinician senolog, ce poate solicita examene suplimentare, care să confirme rezultatul, sau poate să ceară o altă opinie privind imagistica.

Dr. Ştefan Voiculescu, medic primar Chirurgie generală cu competenţe în chirurgie oncologică, chirurgie laparoscopică şi ecografie generală, Centrul Oncologic Sanador, coordonatorul Academiei de Senologie Sanador, explică recomandările terapeutice pentru fiecare grupă BI-RADS în parte.

Vezi valorile scorului BI-RADS şi recomandările medicului în acest articol: https://bit.ly/3mdkB3p

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân