Ce avantaje are examenul RMN 3 Tesla?

  • Publicat:
  • Actualizat:
Ce avantaje are examenul RMN 3 Tesla?

Imagistica prin rezonanță magnetică a cunoscut în ultimii ani o evoluție tehnologică impresionantă, de necontestat. Noile tehnologii și proceduri de imagistică medicală au îmbunătățit și au extins semnificativ scanarea în detaliu a corpului uman, precum și managementul de succes al multor afecțiuni cu un grad ridicat de complexitate. Investigațiile de imagistică prin rezonanță magnetică oferă numeroase avantaje pacientului, dar și medicului investigator, dat fiind că informațiile obținute prin imaginile de înaltă rezoluție contribuie semnificativ la stabilirea unui diagnostic de certitudine.

Imagistica prin rezonanță magnetică modernă folosește echipamente cu putere ridicată a câmpului magnetic, de la 1,5 la 3 Tesla, pentru a vizualiza clar, tridimensional, diferite structuri și țesuturi ale corpului uman.

Investigațiile realizate prin rezonanță magnetică sunt neinvazive și nu iradiază, echipamentele funcționând pe baza unor principii complexe de fizică a particulelor. Puterea magnetului din componența aparatului dictează calitatea, acuratețea imaginilor structurilor anatomice, precum și rapiditatea obținerii acestora.

Echipamentele pentru RMN cu puterea de 1,5 Tesla sunt considerate la momentul actual standardul minim de calitate pentru diagnosticul adecvat în cazul celor mai multor afecțiuni. În cazuri selecționate, pentru investigarea de precizie a bolilor neurologice, ortopedice, urologice sau oncologice, echipamentele RMN 3 Tesla sunt cele care oferă cea mai înaltă calitate a imaginilor.

Examinarea prin rezonanță magnetică 3 T obține imagini extrem de detaliate, cu ajutorul cărora medicul poate identifica leziuni de mare finețe, cu dimensiuni foarte mici, de până la 1 mm. Indiferent de localizare, tumorile maligne sau benigne pot fi detectate cu foarte mare acuratețe de echipamentul RMN 3 Tesla. De asemenea, echipamentele avansate RMN 3 Tesla sunt indicate pentru investigații speciale, precum RMN funcțional, entero-RM sau RMN multiparametric de prostată.

Puterea dublă a magnetului de 3 Tesla permite ca echipamentul să achiziționeze imagini cu până la 60% mai clare, iar modificările și artefactele produse în mod normal de fenomene fiziologice precum respirația sau circulația sângelui prin vasele sanguine pot fi eliminate. De asemenea, timpul necesar examinării este mult mai redus datorită câmpului magnetic mai puternic.

Cele mai multe spitale și clinici medicale de diagnostic pun la dispoziția pacienților și a medicilor o gamă foarte variată de echipamente și tehnologii imagistice de vizualizare a anatomiei corpului uman. Ce este important de știut de către pacienți este, însă, faptul că tehnologia se îmbunătățește constant spre beneficiul lor. Anumite echipamente moderne, precum cele RMN 3 Tesla, le pot oferi atât calitate, claritate, siguranță, confort, cât și rapiditate în diagnosticul și tratamentul unor afecțiuni grave.

La SANADOR, cu ajutorul echipamentelor și tehnologiilor moderne de rezonanță magnetică se stabilește un nou standard de eficiență în diagnosticul bolilor musculo-scheletale, ale coloanei vertebrale, sau ale organelor interne, în special în diagnosticul patologiilor uro-ginecologice. Echipamentele RMN 3 Tesla Siemens Magnetom Skyra de la Spitalul Clinic SANADOR și Siemens Magnetom Vida din Clinica SANADOR Floreasca sunt considerate cele mai performante, puternice și sofisticate scannere utilizate pentru diagnosticarea rapidă și eficientă a unei game extinse de afecțiuni.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân