Care este rolul echipei de ortopedie și traumatologie?

  • Publicat:
Care este rolul echipei de ortopedie și traumatologie?

Ortopedia și traumatologia este o specialitate medicală dedicată diagnosticării, tratamentului și recuperării pacienților cu diferite afecțiuni sau leziuni ale aparatului locomotor, apărute în urma unor accidentări sau a unor boli inflamatorii, degenerative sau oncologice. Ortopedia se concentrează pe depistarea și tratarea defectelor și malformațiilor dobândite la naștere sau apărute ulterior și pe corectarea problemelor generate de diverse afecțiuni ale oaselor, mușchilor, tendoanelor, ligamentelor și articulațiilor. Traumatologia implică intervenții chirurgicale și reconstructive necesare pacienților care au suferit un traumatism, fie că este vorba despre o fractură, o leziune musculară ori despre leziuni multiple.

La SANADOR, medicii specializați în ortopedie au supraspecializări în diferite tipuri de intervenții, în identificarea și tratarea leziunilor care țin de anumite zone, precum patologia piciorului, a umărului, a genunchiului ori a șoldului. Astfel, ei asigură pacienților servicii medicale la cele mai înalte standarde de calitate și, oricând este posibil, chirurgii ortopezi SANADOR recurg la intervenții minim invazive, cu multe avantaje pentru pacienți: complicații reduse, spitalizare de scurtă durată și recuperare rapidă.

Printre afecțiunile tratate cu succes la SANADOR se numără luxația de umăr, leziunile coafei rotatorii, fracturile brațului, fractura de radius și de ulnă, degetul în resort, fracturile de femur și tibie, bursitele, gonartroza, leziunile de menisc și de rotulă. Intervențiile chirurgicale de ortopedie și traumatologie realizate la Spitalul Clinic SANADOR includ proceduri avansate, precum artroplastia de umăr, artroplastia sau proteza de șold, artroscopia genunchiului, ligamentoplastia, artroscopia umărului sau genunchiului, chirurgia meniscului, stabilizarea umărului, reducerea și fixarea fracturilor, precum și rezecții și reconstrucții necesare în cazul afecțiunilor oncologice.

Artroscopia este principala procedură indicată pentru diagnosticul avansat și tratamentul minim invaziv al problemelor articulare. Intervenția este realizată prin introducerea unui tub flexibil și subțire (artroscop) în spațiul articular, prin una sau mai multe incizii de mici dimensiuni, permițând vizualizarea afectărilor articulației. Dacă este necesar, procedura de diagnostic se poate transforma într-o intervenție terapeutică, prin folosirea unor instrumente operatorii miniaturizate, introduse prin aceleași incizii mici. Artroscopia este frecvent utilizată pentru leziunile articulare de la nivelul genunchiului, umărului, cotului, mâinii, gleznei, piciorului sau șoldului.

Artroplastia sau protezarea articulară este o intervenție chirurgicală prin care o articulație distrusă este înlocuită cu o proteză specială, perfect funcțională. În acest fel, pacientul își recâștigă libertatea de mișcare și se poate bucura în continuare de o bună calitate a vieții. Protezarea este indicată cel mai des în cazul articulațiilor mari, precum șoldul, genunchiul sau umărul, afectate de artroză sau de traumatisme diverse.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții beneficiază de investigații imagistice de ultimă generație și de consultații specializate de ortopedie și traumatologie, dar și de reumatologie sau de medicină fizică și de reabilitare, în funcție de indicație. Echipa medicală de elită implementează în permanență terapii moderne, adaptate la necesitățile specifice ale pacienților, începând de la intervenții artroscopice minim invazive, până la proceduri de protezare articulară. De asemenea, pacienții au acces la un program personalizat de recuperare medicală, care include proceduri de kinetoterapie și fizioterapie, pentru ameliorarea durerii și facilitarea recuperării funcționale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân