Când este recomandată fertilizarea in vitro

  • Publicat:
Când este recomandată fertilizarea in vitro

Infertilitatea este o problemă cu care se confruntă foarte multe cupluri, atât din România, cât și din întreaga lume. Organizația Mondială a Sănătății estimează că aproximativ una din șase persoane de vârstă reproductivă, la nivel mondial, se confruntă cu această problemă la un moment dat în viață. Din fericire, progresele științifice din domeniul medicinei au dus la apariția unor tehnici de reproducere umană asistată medical și, astfel, la împlinirea visului de a avea un copil pentru mulți dintre partenerii care se confruntă cu dificultăți în obținerea unei sarcini în mod natural.

Fertilizarea in vitro este o metodă avansată de reproducere

Una dintre metodele avansate și eficiente de reproducere umană asistată este fertilizarea in vitro (FIV). Aceasta poate fi recomandată de medicul specialist atunci când sarcina nu s-a instalat în mod natural după un an de contacte sexuale neprotejate sau după șase luni dacă partenera are peste 35 de ani și când alte terapii pentru infertilitate (stimulare ovariană ori inseminare artificială) nu au dat rezultate.

Indicația pentru FIV trebuie bine stabilită, ținându-se cont de toate particularitățile partenerilor. Astfel, medicul va recomanda efectuarea unor analize și investigații pentru FIV, în vederea evaluării complete a stării generale de sănătate și pentru identificarea cauzei infertilității. În acest mod se va stabili cu exactitate dacă există în cuplu și alte probleme de sănătate reproductivă, care nu permit conceperea unui copil în mod natural, și că nu există alte opțiuni pentru obținerea sarcinii.

Ce presupune FIV

Procedura de fertilizare in vitro este foarte complexă și implică recoltarea ovulelor și fertilizarea lor artificială în laborator, cu implantarea ulterioară a embrionilor astfel obținuți în uterul femeii. Pentru rezultate satisfăcătoare, pacienta trebuie să respecte cu strictețe mai multe etape FIV, care presupun suprimarea ciclului menstrual normal, stimularea ovulației prin tratament hormonal, recoltarea ovocitelor, alegerea spermatozoizilor activi, fertilizarea ovulelor, alegerea embrionilor viabili și embriotransferul. Trecerea prin toate aceste etape implică o perioadă de 4-6 săptămâni, de altfel durata unui ciclu FIV.

Testul de sarcină este recomandat să se facă la 14 zile de la embriotransfer. Dacă acesta este pozitiv, femeia va reveni la medic pentru confirmarea sarcinii. Dacă sarcina nu s-a instalat, se poate iniția un alt ciclu FIV, însă nu imediat. Este nevoie de o perioadă de 8-12 săptămâni până la un nou ciclu FIV, astfel încât organismul să își poată relua bioritmul natural.

Centrul FIV Sanador

Centrul de fertilizare in vitro SANADOR oferă acces la servicii medicale de reproducere umană asistată medical la cele mai înalte standarde de excelență, contribuind astfel la împlinirea visului multor cupluri infertile de a avea un copil. Pentru ca totul să se desfășoare în condiții de maximă siguranță și cu rezultate remarcabile, Centrul FIV SANADOR, care funcționează atât în regim ambulatoriu, cât și de spitalizare de zi, dispune de cele mai moderne echipamente pentru reproducere umană asistată medical disponibile în acest moment în lume. De asemenea, echipele medicale își desfășoară activitatea în acord cu cele mai recente proceduri și protocoale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân