Ventolin, soluţie injectabilă, 500 mcg/ml

Substanță activa
salbutamol
Clasa ATC
R03AC
Format
soluţie injectabilă
Afecțiuni
bronhospasm sever
Producător
GlaxoSmithKline Manufacturing S.p.A
Acțiune terapeutică
bronhodilatatoare, relaxează muşchii din pereţii căilor aeriene mici din plămâni, ajută la deschiderea căilor aeriene, contribuind astfel la uşurarea simptomelor ca senzaţia de constricţie toracică, respiraţia şuieratoare sau tusea, putând astfel respira mai uşor

Ce este Ventolin, soluţie injectabilă şi pentru ce se utilizează

Ventolin, soluţie injectabilă este un medicament care poate fi administrat injectabil subcutanat sau direct in venă sau in muşchi.

Fiecare fiolă de Ventolin, soluţie injectabilă 500 mcg/ml conţine salbutamol 500 micrograme (sub formă de sulfat de salbutamol) în 1 ml ser fiziologic cu pH-ul ajustat la 3,5. Fiecare ambalaj conţine 5 fiole de 1ml.

Cum acţionează medicamentul dumneavoastră

Salbutamolul face parte din grupul de medicamente denumite bronhodilatatoare. Salbutamolul relaxează muşchii din pereţii căilor aeriene mici din plămâni. Aceasta ajută la deschiderea căilor aeriene, contribuind astfel la uşurarea simptomelor ca senzaţia de constricţie toracică, respiraţia şuieratoare sau tusea, putând astfel respira mai uşor.

Indicaţii

Ventolin, soluţie injectabilă este utilizat pentru a trata bronhospasmul sever.

Înainte să utilizaţi Ventolin, soluţie injectabilă

SPUNEŢI MEDICULUI DUMNEAVOASTRĂ ÎNAINTE DE A VI SE ADMINISTRA VENTOLIN, SOLUTIE INJECTABILA :

-Dacă sunteţi însărcinată (sau intenţionaţi să rămâneţi însărcinată)

-Dacă alăptaţi

-Dacă a trebuit vreodată să opriţi administrarea acestui medicament (sau a altuia) pentru că aţi făcut alergie la el sau v-a determinat alte probleme

-Dacă faceţi tratament pentru o boală a tiroidei

-Dacă faceţi tratament pentru hipertensiune arterială

-Dacă aveţi tulburări de ritm cardiac, inclusiv un puls foarte rapid

-Dacă luaţi orice medicament pentru a controla tulburările de ritm cardiac, inclusiv un puls foarte rapid

-Dacă sunteţi diabetic

Câteodată acest medicament ar putea să nu fie adecvat pentru dumneavoastră şi medicul dumneavoastră ar putea dori să vă prescrie un alt medicament.

Asiguraţi-vă că medicul dumneavoastră ştie ce alte medicamente utilizaţi (cum ar fi medicamente diuretice, orice alte medicamente bronhodilatatoare, hormoni steroidieni), inclusiv acelea pe care le-aţi cumparat fără prescripţie medicală de la farmacie.

Cum se administrează Ventolin, soluţie injectabilă

Ventolin, solutie injectabila trebuie să fie administrat în mod normal de un medic sau de o asistentă. Vi se poate administra sub piele (subcutanat) sau direct în venă sau în muşchi (intravenos sau intramuscular).

Doze

Calea subcutanată sau intramusculară

500 micrograme (8 micrograme) la fiecare 4 ore.

Calea intravenoasă

250 micrograme (4 micrograme). Injecţia trebuie efectuată încet şi poate fi repetată dacă este necesar.

Administrarea Ventolin, soluţie injectabilă 500 mcg/ml poate fi facilitată prin diluarea cu apă pentru preparate injectabile.

Copii

În prezent există date insuficiente pentru a recomanda utilizarea la copii.

Instrucţiuni privind pregătirea produsului medicamentos în vederea administrării şi manipularea sa

Instrucţiuni pentru deschiderea fiolelor

Fiolele sunt prevazute cu sistem OPC (One Point Cut = punct de rupere) şi pot fi deschise după urmatoarele instrucţiuni:

– Ţineţi cu mâna partea de jos a fiolei.

– Puneţi cealaltă mână pe vârful fiolei poziţionând degetul mare deasupra punctului colorat şi apăsaţi.

 

 


 

 


 

Singurii solvenţi recomandaţi pentru Ventolin, soluţie injectabilă sunt : apă pentru preparate injectabile, ser fiziologic, soluţie injectabilă de glucoză sau soluţie injectabilă de ser fiziologic şi glucoză.

Soluţia injectabilă diluată trebuie utilizată în cel mult 24 ore de la preparare. Ventolin, soluţie injectabilă nu trebuie amestecat în aceeaşi seringă cu nici un alt medicament.

Reacţii adverse posibile

Cei mai mulţi oameni nu au nici o problemă după administrarea acestui medicament.

-Ventolin, soluţie injectabilă poate determina ocazional reacţii adverse cum ar fi edeme, erupţii cutanate sau bronhospasm, modificarea concentraţiilor de săruri din organism.

-Unele persoane ar putea ocazional să prezinte un tremor uşor sau să aibă dureri de cap.

-Unele persoane care sunt mai sensibile pot observa o creştere a frecvenţei bătăilor inimii. Acest simptom, denumit palpitaţii, este în mod normal nedăunator şi de obicei trece de la sine. Unele persoane ar putea observa că bătăile inimii lor devin inegale sau că apare o bătaie în plus. Spuneţi-i medicului dumneavoastră, dar nu opriţi medicamentul fără recomandarea medicului.

-Au fost raportate, de asemenea, foarte rar crampe musculare.

-La administrare intramusculară uneori puteţi avea o senzaţie dureroasă sau de inţepătură

Dacă nu vă simţiţi bine sau observaţi oricare dintre simptomele de mai sus sau orice reacţie neobişnuită sau pe care nu o puteţi explica, spuneţi medicului dumneavoastră cât de repede posibil.

Cum se păstrează Ventolin, soluţie injectabilă

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Informaţii suplimentare

Ambalaj

Cutie cu 5 fiole din sticlă incoloră a 1ml soluţie injectabilă.

Producător

GlaxoSmithKline Manufacturing S.p.A., Italia. Glaxo Wellcome Operations UK Limited, Marea Britanie

Detinătorul Autorizatiei de punere de piată

Glaxo Wellcome UK Limited,

Stockley Park West, Uxbridge, Middlesex, UB11 1BT, Marea Britanie

Data ultimei verificări a prospectului Iulie, 2005

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal